ASELSAN mühendislerinin ölümü Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, ASELSAN mühendislerinin ölüm sebeplerini sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölüm sebepleri nelerdir? ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un ölümü şüpheli midir?" diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle;

"Basına yansıyan haberlere göre Ankara'da 28 yaşındaki ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un yatağında üzerinde battaniye örtülü, ağzına dayanmış büyük tüp hortumuyla bulunduğu öğrenilmiştir. Daha önce de 4?ü intihar biri de kaza olmak üzere 5 ASELSAN mühendisi şüpheli ölümlere kurban gitmişti. ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan peş peşe ölmüştür. Ölümlerin intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda bugüne kadar birçok araştırma, inceleme ve yorum yapılmıştır. Ölümlerinin ardından üçü de şifre çözme konusunda uzman olduğu bildirilen bu değerli insanların, ülkemizin gelişimi için çok önemli teknoloji projelerine imza attıkları bilinmektedir.

Bu bağlamda;

Mühendis Erdem Uğur ASELSAN'da hangi projelerde görev almıştır?
ASELSAN mühendisi Erdem Uğur'un ölümü şüpheli midir?
ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölümleri ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın akıbeti nedir?
ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan'ın ölüm sebepleri nelerdir?
ASELSAN mühendislerine psikolojik destek verilmekte midir?
ASELSAN mühendislerine koruma verilmekte midir?
ASELSAN mühendislerinin güvenliği, psikolojisi neden korunamamıştır?
ASELSAN mühendislerine uluslarası standartlarda güvenlik ve psikolojik destek sağlanmakta mıdır?
2006 yılından günümüze ASELSAN mühendislerinin ölümleri yeterince soruşturulmuş mudur? Alınan tedbirler nelerdir?"

  

Bu konularda ilginizi çekebilir