Askeri Mahkeme reddetti, Albay Çiçek Ağır Ceza'da yargılanacak

Dursun Çiçek'in avukatı, kararı Askeri Yargıtay'a taşıyacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Askeri Mahkemesi, "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı yazıyla ilgili olarak Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında açılan davayı, aynı suçtan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde daha önce açılmış bir dava olduğu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağı gerekçesiyle reddetti.

Çiçek hakkında açılan davanın görülmesine Genelkurmay Askeri Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanan sanık Çiçek ve avukatları katıldı.

Askeri mahkeme, tarafların dinlenmesinin ve verilen araların ardından görev yönünden kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ali Rıza Bildik, sanık Çiçek hakkında "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" başlıklı yazıyla ilgili olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde, Genelkurmay Askeri Mahkemesinden önce dava açıldığını belirterek, Genelkurmay Askeri Mahkemesinde açılan davanın ceza muhakemesi kanunun 223/7. maddesi uyarınca oy birliğiyle reddine karar verildiğini açıkladı.

Hakim Albay Bildik, sanık avukatlarının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Genelkurmay Askeri Mahkemesindeki davaların birleştirilmesi ve görev yönünden uyuşmazlığın giderilmesi için dava dosyasının Uyuşmazlık Mahkemesine gönderilmesi yönündeki taleplerle ilgili olarak karar verilmesine yer olmadığına hükmedildiğini duyurdu.

Mahkeme Albay Dursun Çiçek'in tahliye talebini de reddetti.

Karar, Askeri Yargıtay'a gidecek

Albay Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, Askeri Mahkemenin davayı reddine ilişkin kararının gerekçesini açıklamasının ardından kararı Askeri Yargıtayda temyiz edeceklerini bildirdi. Ülgen, Dursun Çiçek'in, olaylara serin kanlı bakan ve mantık içinde değerlendirmelerde bulunan bir kişi olduğunu ifade ederek, müvekkilinin, ''Askeri Yargıtay yolunu da deneyip ona göre bir karar vereceğiz'' değerlendirmesinde bulunduğunu bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir