Askerler terhis oldu, gözler kapıda

İstanbul'da vatani görevini tamamlayan askerler terhis oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul'daki kışlalarda, askerlik süresini 15 aydan 12 aya indiren kararnameden yararlanan askerler terhis edildi. 

Hasdal Kışlası'nda erken terhis hakkı kazanan askerler, arkadaşları ve komutanlarıyla vedalaştı. Vatani görevini tamamlayan askerler, daha sonra terhis belgeleriyle kışladan ayrıldı.   

Terhis olan askerlerden Naci Aytop, vatani görevini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Erken terhis beni 30 gün etkiledi. Yine de sevindim. Ailelerimiz sevinçli. Evde benim için yemekler hazırlıyorlar. Otobüse binip aileme kavuşacağım" dedi.  

Vatani görevini muhabereci olarak yapan Mehmet Rişvanlı ise rahat bir askerlik geçirdiğini kaydederek, "(Başbakan Yardımcısı) Bülent Arınç'ın açıklamasından erken terhisi öğrendik. Sevinç yaşadık. Beni 47 gün etkiledi. Mesleğim zaten muhabere. Sivilde de baz istasyonu gibi benzer bir iş yapacağım" ifadelerini kullandı.  

Alper Uçar ise erken terhisten 90 gün faydalandığını belirterek, "Askerde havancıydım. Aktiviteler, denetlemelerle geçti. Bana birçok şey kattı. Çok şey öğrendik. 150 gün sayıyordum. İzin için Antalya'ya gitmiştim. Havaalanına indiğimde 63'e düştü" diye konuştu.  

Selman Erdoğmuş da 90 gün erken terhisten yararlandığını ifade ederek, "Vatani borcumuzu ödediğim için sevinçliyiz. Askerlik insana çok şey katıyor. Herşeyin kıymetini biliyorsunuz. İzindeyken askerliğin kısaldığını öğrendim. 150 gün sayarken şafağım 60'a düştü" dedi.  
Muhabir: Etem Geylan

Bu konularda ilginizi çekebilir