Aslan evinde coştu

Sezonun ilk derbisinde Galatasaray kendi evinde geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş'ı 3-0 yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş Galatasaray'a 3-0 yenildi.

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu siyah-beyazlılar, bu sezon henüz 5. haftada Galatasaray'ın tam 9 puan gerisine düştü. Ligde bu sezon ilk yenilgisini alan Beşiktaş, 6 puanda kalırken, 2. haftadaki 2-0'lık Antalyaspor maçının ardından 3 haftadır gol atamıyor.

Derbi maçta 4. dakikada 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş, ligde tam 332 dakika sonra gol yedi. Sezonun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın'dan 31. dakikada yediği golün ardından kalesini rakiplerine kapatan siyah-beyazlılar, derbiye dek 329 dakikadır gol yemiyordu.

Hakan Arıkan'dan kaleyi devralan Rüştü Reçber, 4. dakikada Mustafa Sarp'ın golüne engel olamayınca, siyah-beyazlıların 332 dakikalık gol orucu sona ermiş oldu. İlk 4 maçta yalnızca 1 gol yiyen Hakan'ın yerine kaleye geçen Rüştü, bir maçta 3 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

Beşiktaş gol sıkıntısı yaşıyor

Beşiktaş'ın sezon başından bu yana süren gol sıkıntısı derbide de kendisini gösterdi. Ligin 5. haftası sonunda 3 golde kalan siyah-beyazlılar, son 3 lig maçında gol atamadı. Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalırken, bu akşam da Galatasaray'a 3-0 yenildi. Derbi maça dek yaptığı 4 lig maçında yalnızca 1 gol yiyen Beşiktaş, bu akşamki maçta ise 3 golü kalesinde gördü.

Beşiktaş'ın 8 milyon euro bonservis ücretiyle Gaziantepspor'dan renklerine kattığı Tabata, ilk kez resmi maçta siyah-beyazlı formayı giyerken, 45 dakika sahada kaldı. İlk 45 dakika vasat bir oyun sergileyen Brezilyalı futbolcu, ikinci yarının başında oyundan alındı.

Beşiktaşlı yöneticiler, maçın ilk yarısında bir pozisyonda faul sonrası yerde yatan Tabata'ya kafa atan Mustafa Sarp'a kart çıkarmadığı gerekçesiyle hakem Bülent Yıldırım'a tepki gösterdiler. Protokol tribününde yer alan Beşiktaşlı yöneticiler, hakemin ilk pozisyonda Mustafa'ya kart göstermemesi nedeniyle ayağa kalkarak hakemi protesto ettiler. Hakem Yıldırım, gecikmeli de olsa Mustafa'ya sarı kart gösterdi.