ASO ile Leningrad TSO protokol imzaladı

Odalar arasında ekonomik, bilimsel ve teknolojik ilişkilerin güçlenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası arasında Ankara Sanayi Odası arasında ekonomik, bilimsel ve teknolojik ilişkilerin güçlenmesini amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’in Türkiye’yi ziyareti kapsamında Ankara’ya gelen Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Leningrad Bölgesi Vali Yardımcısı olan Rashid İsmagilov ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile iki odaya üye işadamları arasında işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İmza töreninin öncesinde bir konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bu anlaşmanın iki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve ticaretin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Her iki ülke devlet başkanının da iş dünyanın temsilcilerine de vermiş oldukları bir talimat var. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması" dedi.

Leningrad Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Leningrad Bölgesi Vali Yardımcısı olan Rashid İsmagilov ise konuşmasında imzalanan bu protokolün işadamlarına yol göstereceğini ifade etti.

İmzalanan bu protokolle Ismagilov tarafından temsil edilen Lenıngrad Bölgesi Sanayi, Ticaret Odası ile ASO Başkanı Nurettin Özdebir tarafından temsil edilen ASO bundan sonra "taraflar" olarak ifade edilecek. Protokol iki Oda arasında ekonomik, bilimsel ve teknolojik ilişkilerin güçlenmesini talep etmekte.

Bu konularda ilginizi çekebilir