ASTA Kongresi bu yıl Türkiye'de olacak

Amerikan Seyahat Acentaları Birliği Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Amerikan Seyahat Acentaları Birliği (ASTA) IDE 2010 Yılı Kongresi, 19-22 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilecek.

Kongre, Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde TÜRSAB ve THY'nin işbirliğiyle İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

ABD ve dünyanın farklı ülkelerinden 2 binin üzerinde üst düzey seyahat profesyoneli ve uluslararası medya mensubunun katılacağı etkinlik kapsamında bir fuar da düzenlenecek. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan kongreye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımının beklendiği belirtildi.

Kongreye Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının başta ABD olmak üzere, dünya turizm profesyonelleri arasında Türkiye'nin tanıtımı ve dünya seyahat talebinin Türkiye'ye yönlendirilmesinde önemli bir fırsat olacağı belirtildi. Geçen yıl 670 bin olan Amerikalı ziyaretçi sayısının, ASTA Kongresinin katkısıyla kısa sürede 1 milyonu bulmasının beklendiği de ifade edildi.

ASTA IDE 2010 Yılı Kongresinde 600 oda bazında dört gece süreyle konaklama, açılış resepsiyonu ve gala yemeği Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanacak. Katılımcıların transferleri, kongre öncesi ve sonrası tur organizasyonu da TÜRSAB tarafından yapılacak. THY de kongreye katılacak olan delegeler için indirimli uçuş sağlayacak ve üst düzey delegelerin uçak biletlerini karşılayacak.

Kongrenin açılış kokteyli, 19 Nisan'da Suada'da yapılacak. Ayrıca, 20 Nisan'da da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Binbirdirek Sarnıcı'nda açılış galası gerçekleştirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir