Asya borsaları yükseldi, Çin negatif ayrıştı

Asya borsalarında, ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin gerisinde kalmasının ardından, alış ağırlıklı seyretti. Çin ise negatif ayrıştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Asya borsalarında, ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından, Çin hariç alış ağırlıklı seyir izlendi. 

ABD'de aralık ayı tarım dışı istihdam verisi 200 bin olan beklentinin gerisinde kalarak 74 bin olarak açıklandı. Verilerin ardından, piyasalarda tahvil alım azaltımına ocak ayında ara verileceği beklentileri artarken, dolar yen karşısında güç kaybetti. Geçen haftayı yüzde 0,7 düşüşle tamamlayan dolar/yen paritesi, şu dakikalarda yüzde 0,7 değer kaybıyla seyrediyor. Parite, 18 Aralık'tan bu yana en düşük seviye olan 103,447'den işlem görüyor. 

Çin Merkez Bankası'nın cuma günü yaptığı açıklamada, ihtiyatlı para politikası uygulanmasına devam edileceği vurgulandı. Açıklamada, sistemde uygun likiditeyi korumak için kredi ve sosyal finansmanda istikrarlı büyüme sürdürüleceği kaydedilirken, "Mali reformlar ilerleme kaydetti, faiz piyasası reformunda yeni adımlar atıldı" denildi. Çin'de Şangay bileşik endeksi ise haftanın ilk gününü yüzde 0,2 azalışla 2.009,56 puandan tamamlandı. 

Güney Kore'de Kospi endeksi, günü yüzde 0,5 yükselerek 1.948,92 puandan kapattı. 

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,4 artışla 21.042,24 puanda ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 22.894,97 puanda dalgalanıyor. 

Japonya'da tatil nedeniyle işlem yapılmıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir