Asya Zirvesi bugün İstanbul'da başlıyor

20 Asya ülkesinden devlet adamları güvenlik ve işbirliğini tartışacak. Putin, Aliyev ve Ahmedinejad dahil 9 ülkenin lideri geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Asya Güvenlik ve İşbirliği Zirvesi (CICA) bugün İstanbul'da başlıyor. Zirveye, aralarında Rusya lideri Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da bulunduğu çok sayıda devlet adamı katılacak.

Tam ismi 'Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia' (Asya'da İşbirliği ve Güvenliği Artırıcı Önlemler Konferansı) olan 20 üyeli örgütün 2 günlük zirvesine, aralarında Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Suriye ve İran'ın da bulunduğu 9 ülke, devlet başkanı seviyesinde katılırken, üye İsrail'e de davet gönderildiği, ancak katılım beklenmediği bildiriliyor. Zirve kapsamında örgütün dönem başkanlığı Kazakistan'dan Türkiye'ye geçerken, İsrail'in Gazze ambargosu ve yardım gemilerine düzenlediği baskınlara karşı tedbirler aranacak. Bu arada salı günü, Irak ve Vietnam CICA'ya kabul edilecek. Zirveye, Çırağan Sarayı ev sahipliği yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir