Atalay: Sosyal medyadan örgütlenmişler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Sinop'ta BDP'li vekillere yapılan saldırının sosyal medya üzerinden organize edildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - NTV canlı yayınında Diyarbakır temsilcisi Nizamettin Kaplan'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Samsun ve Sinop'ta BDP'lilere yönelik saldırıları, İmralı ile görüşmeleri ve anayasa çalışmalarını değerlendirdi.

Atalay'ın en çarpıcı açıklamalarından biri Samsun ve Sinop'ta BDP'li milletvekillerine yönelik saldırılarla ilgiliydi.

Atalay konuyla ilgili şunları söyledi:

"Güvenlik birimlerinden edindiğimiz bilgilere göre, orada özellikle gençler arasında sosyal medyada haberleşme olmuş bu konuyla ilgili. Bir hazırlık olmuş. Sinop'ta veya Karadeniz'de vatandaşların, kendi tabii ortamlarında gösterdikleri tepkiden ziyade, sosyal medya ortamında bir hazırlık söz konusu.

Şu anda bu iddialar takip ediliyor. Ülkemizde Karadeniz veya diğer bölgelerde vatandaşlarımız bu tür şeylere yatkın değil. Özellikle bizim gördüğümüz, Türkiye'nin her yerinde güçlü bir destek var sürece. Halkımız kanın durmasını ve barış içinde yaşamayı diliyor. Ama statükodan nemalananlar bunun değişmesini istemezler.

İçeride de dışarıda da bu çözümü istemeyen unsurlar vardır. Provokatif şeyler olabilir, o konularda da duyarlı olmak gerekir. Bu Sinop'taki olayı biz parti ve hükümet olarak onaylamıyoruz. Seçilmiş milletvekilleri istedikleri her yerde toplantılarını yapabilirler. Bu şekilde engellemeleri onaylamamız söz konusu değil. Bu süreç yürürken gerçekleşen olumsuzlukları süreçle irtibatlıyorum ve provokatif eylemler olarak görüyorum."

İmralı süreci

İmralı ile yürütülen görüşmelerle ilgili ise şunları söyledi: "Biz bu süreçte en az konuşan kesimiz. Bizler yürüyen sürecin ayrıntıları ile ilgili pek konuşmuyoruz. Sadece kararlılığımızı ifade ediyoruz.

Bu gidişler gelişler ve görüşmeler önemli, biz bu kanalları açtık. Bir yandan da şunu göz önünde tutmak lazım, henüz işin başındayız. Fazla konuşulduğunda yanlış değerlendirmeler yapılabiliniyor."

'BDP'nin tavrı olumlu'

Atalay, Cumartesi günü İmralı'ya gidecek BDP'li heyet hakkında ise şöyle konuştu: "Bu süreçte BDP'nin tavrını da olumlu buluyorum. Terörün şiddetin varacağı bir yer yok. Herkes siyaset kanalıyla istediklerini dile getirsin. Dolayısıyla BDP'nin Meclis'teki varlığını ve süreçte rol almasını önemsiyoruz. BDP'nin burada devrede olması siyasetin bu konuları sahiplenmesi açısından önemli olacaktır.

Şu anda güçlü bir rüzgar var, atmosfer var. Ülkemizin tüm kesimlerinden güçlü bir destek var sürece. Dolayısıyla kolay kolay bu rüzgara karşı gelinemez. BDP'de olumlu bir rol sergiliyor, biz de bundan memnunuz. Biz hükümet olarak, işin sorumluluğunu taşıyoruz."

 (ntvmsnbc.com)