Atalay, TÜGİK yönetim kurulu üyelerini kabul etti

TÜGİK Genel Başkanı Sesli "demokratik açılım" sürecinin "altı doldurularak toplumsal mutabakatla devam ettirilmesi gerektiğini" söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli "demokratik açılım" sürecinin "altı doldurularak toplumsal mutabakatla devam ettirilmesi gerektiğini" söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlıkta TÜGİK yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

TÜGİK Genel Başkanı Sesli, basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından yaptığı açıklamada, TÜGİK Genişletilmiş Başkanlar Komitesi toplantısında yaptıkları görüşmeler neticesinde ortaya çıkan "demokratik açılım" sürecine ilişkin değerlendirmelerini çalışmasını Atalay'a ilettiklerini bildirdi.

Bu çalışmanın "demokratik açılım" sürecine katkı sağlayacağını umduklarını dile getiren Sesli, çalışmalarında bakış açılarını 6 temel maddede topladıklarını anlattı. Sesli, bunları şöyle sıraladı:

"-Ülkemizin yüz yılının kaybedilmesine neden olan Kürt sorununun çözümü Türkiye'nin gelecek yüz yılının kazanılmasını sağlar.

-TÜGİK çatısı altında bir araya gelen genç iş adamları olarak bizler, aramızda din, ırk, meslek ve sermaye ayrımı yapmamayı temel strateji olarak kabul ettik. Bu stratejinin ülkemizde yaşayan herkes ve her kurum için de geçerli olması temel beklentimizdir.

-Genç iş adamları olarak biliyoruz ki kendi gerçeklerini gören ve kabul eden kişiler de toplumlar da mutlu olurlar ve refah içinde yaşarlar. Dolayısıyla hükümetin attığı adımın tarihi ve cesurca bir adım olduğunu kabul ediyoruz.

-Bu süreçte bir sivil toplum kuruluşu olarak bize düşen görev ve çalışmalar ne ise yapmaya hazırız. Taşın altında bizim de elimiz olmalıdır ve olacaktır. Çünkü biz iş adamları biliyoruz ki ekonomik kalkınma ancak mutlu, barış ve huzur içinde yaşayan ülkelerde sağlanır.

-Temel beklentimiz toplumsal mutabakat sağlanarak çözüme ulaşılmasıdır. En önemlisi de hükümetin başlattığı tarihi işte geri adım atmamasıdır. Aksi durumda sorun daha da içinden çıkılmaz hale gelebilir.

-Bizler eminiz ki Türkiye'de yaşayan herkes hangi dil ve ırka mensup olursa olsun, Türkiye'yi, bayrağını, toprağını ve birbirlerini seviyorlar ve birlikte yaşamaya kararlıdırlar. Çünkü bu memleket bizim."

Sesli, basın mensuplarının soruları üzerine, ülkenin doğusunun daha iyi noktalarda olabileceğini bildiklerini söyledi.

Gelişmiş ülkelerde sınır ticaretinin çok önemli olduğunu vurgulayan Sesli, Suriye, Irak, Ermenistan gibi ülkelerle yapılacak sınır ticaretiyle doğunun ve tüm ülkenin kalkınacağını ifade etti. Sesli, demokratikleşme sürecinin doğunun kalkınmasına olumlu katkı yapacağını vurguladı.

Hadi Sesli, Bakan Atalay'ın da "açılımın devam edeceğini, sürecin daha iyi noktalara geleceğini, sivil toplum örgütlerinin de kendilerine destek verdiğini" ifade ettiğini aktardı. Sesli, "Bu süreç altı doldurularak toplumsal mutabakatla devam ettirilmeli" dedi.