Atık kağıtlar süs eşyası oluyor

Safranbolu Belediyesince açılan "kağıt sanatı kursuna" katılan kursiyerler, atık kağıt parçalarıyla yüzük, kolye, tesbih ve takı yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) 5 gün sürecek kursa katılan 30 kursiyer, atık kağıtları yeniden değerlendiriyor.  

Kurs öğretmeni Ali Rıza Kart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere atık kağıtları nasıl değerlendireceklerini öğrettiklerini söyledi. 

Atık kağıtların insanların hayatına takı ve mücevher olarak girmesini amaçladıklarını anlatan Kart, "Atık kağıttan takılar yaparak ürünün geri dönüşümünü sağlıyoruz. İyi bir geri dönüşüm olduğunu düşünerek bunu yapıyoruz. Burada tamamen atık kağıttan yüzük, kolye, tesbih ve çeşitli takılar ortaya çıkıyor. Yeni olmasına rağmen başarılı bir çalışma yürüyor. Buradan çıkan ürünleri belediye sergileyecek. Sonra belki maddi bir kazancı olabilir" diye konuştu. 

İşe önce hobi amaçlı başladığını, şimdi ise insanlara öğrettiğini vurgulayan Kart, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Bu konuda patent aldım. Bildiğim kadarıyla bu sanat üzerinde bu ölçüde uğraşan yok. Kağıttan her şey yapmak sizin elinizde. Benim şu ana kadar 30 bine yakın kolyem var, hepsi birbirinden farklı. Bir o kadar atık kağıttan yapmış olduğum yüzük var. Kendime içinde vasiyetimin bulunduğu bir tesbih yaptım. Bu tesbih tanelerinin içinde vasiyetim yazıyor. Evlatlarıma 33 öğüt var içinde.  Bu tesbihin böyle olması daha anlamlı olmasını sağlıyor. Bunu dışarıdan görmek mümkün değil. Sırlarını tespihinde taşıyan bir adam olarak geziyorum."  

Bu konularda ilginizi çekebilir