Atlas'tan kendini temizleyen halı

Dünyada bir ilke imza atarak 'nano halı' ürettiklerini belirten Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, kendini temizleyebilen halılarla sektörde yeni bir dönem başlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ferhat POLAT
 
GAZİ MAGOSA - Naksan Holding kuruluşlarından Atlas Halı, nilüfer çiçeğinden esinlenerek nanoteknoloji sayesinde kendi kendini temizleyen halı üretti. Atlas Halı,  'dünyada ilk' olarak lanse ettiği inovatif ürününü Gazi Magosa'da düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu,"Önemli bir Ar-Ge çalışması sonunda dünya markalarına yakışır şekilde bir işe imza atıldı. Halı sektöründe fark yaratan bir ürün ortaya çıkaran Atlas Halı göğsümüzü kabarttı" diye konuştu.  
 
19-001.jpgDünyada bir ilke imza attık
 
Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu ise pazara sundukları yeni ürünleriyle ilgili olarak halıcılık alanında sadece Türkiye'de değil, dünyada bir ilke imza attıklarını vurguladı. "Dünyada ilk" ifadesinin kendileri için genel geçer bir ifade olmadığını vurgulayan Bebitoğlu, bu işi yapan başka biri olmadığını ve patent için de gerekli başvuruları yaptıklarını dile getirdi. 
Meriç Bebitoğlu, ürettikleri yeni nesil halı hakkında şu bilgileri paylaştı: "Geliştirdiğimiz teknolojide suyun üzerinde yaşamasına rağmen su iticilik özelliğine sahip olan nilüfer çiçeğinden esinlendik. Halı çıkarılması zor bir sıvı döküldüğünde halı bu sıvıyı emmeden yüzeyinde tutuyor. Ayrıca halı hiç lekeyle karşılaşmasa bile güneşten, ışıktan aldığı enerjiyle nanoteknoloji sayesinde kendi kendini temizleyerek uzun yıllar ilk günkü gibi ışıl ışıl kalabiliyor. Bununla birlikte geliştirdiğimiz nano halılar yapısındaki doğal iletkenlik sayesinde stresi de azaltıyor."
 
Yeni nesil nano halıları Türkiye genelinde piyasaya nisan ayında sunacaklarını belirten Bebitoğlu, şu an için Nergis, Damla, Petunya olmak üzere üç serinin nano halı olarak çıkacağını, önümüzdeki dönemde Atlas’ın tüm halılarının nano olarak üretileceğini sözlerine ekledi.