Atlasjet Siirt'te Meslek Eğitim Merkezi açacak

Atlasjet Havayolları'nın inşa edeceği merkez sekiz derslik, bir fen ve bir de bilgisayar laboratuvarından oluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Atlasjet Havayolları, Siirt'e mesleki eğitim merkezi yaptıracak.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, iki inşaat mühendisi ile geçtiğimiz günlerde Siirt'i ziyaret etti.

Ersoy ile ziyaretinde bir araya gelen AK Parti Siirt milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu ve Siirt Valisi Necati Şentürk arasında Organize Sanayi Sitesi'nde 10 dönümlük arazi üzerinde Milli Eğitim Bakanlığına devretmek üzere Mesleki Eğitim Merkezi'nin inşası için protokol imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ersoy, şunları kaydetti:

"Siirt'e 2005 yılında yaptığımız ilk uçuş ile ilgili törende gördüğüm ilkokul öğrencileri beni çok etkilemişti. Bölgesel jetlerin filomuzdan çıkması ile Aralık 2008'de durdurmak zorunda kaldığımız Siirt uçuşları, o çocukların gelecekleri için bir şeyler yapmaya devam edemediğimiz için hep içimizde uhde olmuştu. Bu projede görev almak doğudan batıya göçün önüne geçebilmek, sorunu yerinde çözebilmek ve ülkemizin kanayan göç yarasına küçük çapta da olsa merhem olabilme imkanını sağladığı için bizleri son derece mutlu etti."

İnşaatına bu ay içerisinde başlanacak merkez, ilk aşamada 8 derslik, bir adet fen ve bir adet bilgisayar laboratuvarından oluşacak.

Muayyen keşif bedeli 900 bin TL olan merkezin açılışının 2010-2011 eğitim döneminde yapılması planlanıyor.

Merkezde okuyacak ilk ve orta öğrenimini tamamlamış 300 öğrenci, çırak, kalfa ve usta olmak üzere üç yıllık eğitimleri süresince sanayi sitesinde staj yapacak ve mezun olduklarında hemen işe başlayabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir