ATO: Mania Planı, Ankara'nın gelişimine engel

ATO Başkanı Bezci, Mania Planı olarak ifade edilen uçuş güvenliği hattı planının şehrin gelişimine engel olacağını savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Mania Planı" olarak ifade edilen uçuş güvenliği hattı planına ilişkin, "Ankara'nın gelişiminin önündeki engellerden biri" ifadesini kullandı. 

Bezci, yazılı açıklamasında, Mania Planı'nın uçuş güvenliği için yeni yapılacak binaların en fazla çıkacağı yükseklik kodlarını gösteren bir harita niteliğinde olduğunu belirterek, söz konusu planın şehrin gelişimine engel olacağını savundu. 

Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yeniden hazırlandığını hatırlatan Bezci, yeni planın ilgili bakanlık tarafından belediyelere gönderildiğini ve uygulamaya başlanınca sorunların çözülmediğinin ortaya çıktığını kaydetti. 

"Yapılaşma sorunu devam ediyor"

Eski Mania Planı'nın güncellenmesiyle sadece Eskişehir yolu ve civarındaki engelin kaldırıldığını, diğer bölgelerde ise yapılaşma sorununun devam ettiğini ifade eden Bezci, şöyle devam etti: 

"Mania Planı'nda değişiklik yapılınca bu bölgede inşaat yapanlar için umut oldu. Ancak uygulamaya geçilince Eskişehir yolu ve civarında sadece bir kaç binanın bulunduğu bölgelerin kapsam dışı kaldığını geri kalan yerlerde Mania engelinin sürdüğünü gördük. Bu süreçte binası için projesi onaylandığı halde ruhsat almaya gittiğinde Mania engeliyle karşılaşan arkadaşlarımız var. Mania planı nedeniyle mağdur olan üyelerimiz var." 

"Etimesgut Havaalanı taşınsın" 

Güvercinlik ve Etimesgut havaalanlarının uzun zaman önce faaliyete geçtiğini hatırlatan Bezci, "O dönemde Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut Belediyeleri oluşmadığı için havaalanları şehrin dışındaydı. Ancak şu anda şehrin ortasında kalmış durumdalar. Bu alanın bir an önce taşınması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Bilkent, Çayyolu, İvedik ve Yenimahalle'nin sosyal, sanayi ve ticaret merkezleri olması açısından önemli bölgeler olduğuna dikkati çeken Bezci, bu bölgelere yapılacak yatırımların "Mania Planı" gerekçesiyle durdurulmaması gerektiğini kaydetti. 

Bezci, "Batıya doğru hızla gelişmekte olan Ankara'da başkente yakışır binaların yapımına engel olunarak şehre haksızlık yapılıyor" ifadesini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir