Attan düştün bir şey mi dedik?

Kılıçdaroğlu, ters merdivene binmesini eleştiren Erdoğan'a yanıt verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, partisin grup toplantısında, her insanın hayatında kusurları, eksiklikleri ve yanlışlarının olabileceğini, bunun insan olmanın doğal sonucu olduğunu vurguladı. Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Yanlışlarımız, eksikliklerimiz olabilir. Burada bir yanlışlık yok ama sormak istiyorum; Sayın Başbakan bir ata bindin atı 4 kişi tutuyordu, sen o beygirin üstünden düştün. Biz sana bir şey dedik mi? İlacını aldın veya almadın veya dozunu fazla kaçırdın arabada kaldın, balyozla arabanın camını kırdılar, seni dışarı çıkardılar. Sana bir şey dedik mi? Bir milletvekilin balyozla poz verdi. İstanbul Kadın Kollarının kimlik dağıtım toplantısında giderken kabloya takılıyorsun, düşmemen için seni zor yakalıyorlar. Bir şey söyledik mi? Hayır. İnsani şeylerdir bunlar, olabilir.

Futbol oynarken sağ kolunu kırdın, benim bildiğim top ayakla oynanır, nasıl kırdın kolunu? Senin milletvekillerin gösterdiğin yanlış haritaya alkış tuttular. Senin bir bakanın 'Hazreti Muhammed'e dedim ki' diye cümleye başladı sonra yüzünü kapadı. Bir şey söyledik mi? Yine bir bakanın helikopterden inince pervaneye doğru gitti, zor tuttular. Bir şey söyledik mi? Senin korumalarından bazıları arabalarını çaldırdılar. Bu kazalar ortadayken benim bindiğim merdiveni diline doluyorsun. İnsanda biraz ahlak olur. Sen Başbakansın. İnsan biraz adam olur, dürüst olur, delikanlı olur. Sen Kasımpaşa'yı da perişan ettin."

"Çıksın mesleğini söylesin"

Hesaplarını, kayıt dışı yoksulları da dikkate alarak, 15 milyon 645 bin kişi üzerinden yaptıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bir şeyi unutmasınlar, ben hesap uzmanlığı mesleğine, binlerce kişinin katıldığı sınavdan üçüncü olarak kazandım, o mesleğe girdim. Benim mesleğim hesap uzmanlığıdır, çıksın kendi mesleğini söylesin, hesap uzmanlığı sınavlarına girsin bakayım. Benim, arkadaşlarımın, bizim hayatımız, devletin rakamları içinde geçti" dedi.

"Aile Sigortası, bir barış projesidir"

Kılıuçdaroğlu, milletvekili genel seçimin yapılması planlanan 12 Haziran tarihine henüz vakit olduğunu, ancak CHP'nin seçim bildirgesini açıklamadan önce Aile Sigortası Projesi'ni tanıtmaya başladığını ve bu yöntemle projelerin toplumun her katmanında tartışılır hale gelmesini istediklerini söyledi.

CHP'nin çözüm önerileri bulunmadığı yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, bir süre önce açıkladıkları Aile Sigortası Projesi'nin bu önerilerin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydetti. Projenin, CHP'nin aileye verdiği önemi, ailenin kutsallığına olan inancını ortaya koyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Aile Sigortası, bir barış projesidir, insan onuru projesidir, geleceğe güvenle bakma projesidir. Aile Sigortası Projesi, CHP'nin de ötesinde bir Türkiye projesidir. Bunu getirdik ve uygulayacağız' diye konuştu.

Kendilerinin yoksula bakış açısının AK Parti'den farklı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "AKP ve CHP arasında siyahla beyaz kadar fark vardır. Biz yoksulluğu bitiren bir proje üretiyoruz" dedi.

"Bula bula Van Denizi'ni buldular"

"Van Denizi" tartışması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Dünyadan bu kadar habersiz, ülkesinden bu kadar habersiz bir başbakanı ilk kez görüyorum" dedi. Vanlıların Van gölüne 'Van denizi" dediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Senin haberin yoksa ben ne yapayım?" diye sordu.

Van Valiliğinin internet sitesinde 'Van denizi' diye yazdığını, Van valiliğinin geçen yıl "Van Denizi Su Sporları Şenliği" düzenlediğini, 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup 4 milletvekilinin verdikleri bir araştırma önergesinde "Van Gölü yöresel adıyla Van Denizi olarak bilinir' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kime ne anlatayım? Cehalet desem biraz kaba kaçacak" diye konuştu.

"Vanlılar buraya Van denizi derler" dediğini, Erdoğan'ın eleştiri için cümlenin tamamını gözden kaçırdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, 'Her şeyi araştırıyorlar 'acaba ne bulabiliriz' diye. Bula bula Van denizini buldular. Ne bulursanız bulun, ben bu halka doğruları söylemeye devam edeceğim. Tek güvencem halk" dedi.

"AKP korktuğu için böyle yayınları piyasaya sürüyor"

Kılıçdaroğlu, CHP Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, dağıtıldığı iddia edilen "Dersim Ermenisi Yemuş Hanımın Oğlu Çarkçı Kemal" adlı kitapçığı kastederek, "Bütün gruplara bugün sizinle ilgili bir kitap dağıtıldı, ne diyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Dün haberim oldu. Kitabı okumadım ki. AKP korktuğu için böyle yayınları piyasaya sürüyor" karşılığını verdi.

"Bir rapordan söz ediliyor. CHP'nin Kürtlerden özür dileyeceği ifade ediliyor" denilmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  "Öyle bir rapor yok arkadaşlar" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir