Automechanika ve Petroleum fuarları başladı

Enerji Bakanı Yıldız'ın açılışını yaptığı fuarları 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Automechanika Istanbul ve Petroleum Istanbul fuarlarının açılışını yaptı. 4 gün  açık kalacak fuarları  boyunca 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

Yıldız, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tür fuarcılık organizasyonlarının, uluslararası arenada Türkiye'ye duyulan güvenin ve sürdürülebilir siyasi istikrarın önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Çok farklı ülkelerden, çok farklı sayıdaki katılımcının yer aldığı bu organizasyonların aslında sektörlerin ana motivasyonunu sağlayan ve sürükleyen etkinlikler olduğunu belirten Yıldız, Türkiye'nin liberalleşmeyi, serbestleşmeyi ve rekabet ortamını seçtiğini, bu seçimin çok ciddi bir tercih olduğunu söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş da, bu yıl Petroleum Fuarı'nın 10. kez düzenlendiğini, yaklaşık 240'a yakın firmanın katılacağını kaydetti. Fuara yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin ilgi göstereceğine değinen Köktaş, "Bütün bunlar, bize enerji ve petrol piyasasına olan ilginin son derece yüksek olduğunu gösteriyor. Fuar, sektörümüzün bir aynası niteliğindedir" dedi.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Celal Kaya ise dernek olarak Automechanika Fuarı ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, mart ayında gittikleri Güney Afrika'da global üreticilerle bir araya geldiklerini, bunun meyvelerini 2011 sonuna doğru almayı ümit ettiklerini söyledi.

Türkiye'de üretilen araçlar Türkiye'de test edilecek

Nisan sonunda da Brezilya'ya gideceklerini belirten Kaya, global yan sanayi olabilmek için TAYSAD üyelerinin çok ciddi adımları bulunduğunu, Almanya, Amerika ve Fransa'da üyelerin fabrika satın aldığını anlattı.

Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'nde yer alan ARGE ile ilgili kısma işaret eden Kaya, "Türkiye'de araç test pistinin kurulması gerekiyor. Rüzgar tüneli ve çarpma testi alanlarının yapılması lazım. Aracı Türkiye'de üretiyoruz, ancak Avrupa'da test ediyoruz. Bu, büyük bir eksiklik. Umut ediyorum söz konusu belgeden sonra bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

30 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor

Enerji Fuarcılık ile birlikte Alman Messe Frankfurt ve Deutsche Messe AG ortaklığıyla 2 yılda bir organize edilen Petroleum Istanbul Fuarı, otomotiv yan sanayi sektörünü buluşturan Automechanika Istanbul Fuarı ile birlikte 7-10 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Fuarları, açık kalacağı 4 gün boyunca 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Petroleum Fuarı'nın ana ziyaretçi profilini ülke çapındaki akaryakıt ve LPG bayileri oluştururken, dağıtım şirketleri ile ekipman şirketlerinin stand açtığı fuarı Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Tunus, Ürdün, Sudan gibi ülkelerden kalabalık iş heyetlerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Automechanika'ya binin üzerinde firma katılıyor

Messe Frankfurt İstanbul ve Hannover-Messe International Istanbul tarafından 2 yılda bir düzenlenen Automechanika Istanbul 2011 Uluslararası Otomotiv, Üretim, Dağıtım ve Tamir Fuarı'na 5 kıtadaki 38 ülkeden toplam 1.099 firma katılıyor. Türkiye'den 615 firmanın ürünlerini sergileyeceği fuarda, 37 ülkeden 484 firma ürünlerini ve teknolojilerini tanıtacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir