Avcı soruşturmayı bekliyordu

Arınç, "Gözaltına alınacağını, böyle bir soruşturmayla karşılaşacağını biliyordu, onun için kitabı alelacele piyasaya çıkardı, diyenler var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, kitap yazdığı için tutuklandı diyenlere sert çıktı. Böyle bir söylemin yargıya inanmamak anlamına geldiğini söyleyen Arınç "'Gözaltına alınacağını, böyle bir soruşturmayla karşılaşacağını biliyordu, onun için kitabı alelacele piyasaya çıkardı' diyenler var. Ben onların yalancısıyım" dedi.

Yeni Anayasa hazırlıkları gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Bülent Arınç, eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmesinde konunun yargıya intikal ettiğini hatırlattı. Kamuoyunda Avcı'nın tutuklanmasının nedeninin "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabı yazmasına bağlandığını söyleyen Arınç "Bu yargıya inanmamak anlamına gelir. Yargısal sürecin işlediği bir yerde mutlaka hukuki tüm yardımlar olanaklar imkanlar ortaya konulacaktır. Hükümetin veya siyasi otoritelerin bu olayla bir ilgisi bir dahli bir katkısı olduğu kanaatinde değilim. Kitap dolayısıyla gözaltına alındı diyenlerin tam karşısında 'gözaltına alınacağını böyle bir soruşturmayla karşılaşacağını biliyordu. Onun için kitabı alelacele piyasaya çıkardı' diyenler var. Ben onların yalancısıyım. Ama bir gerçek varki ortada bir yargı süreci var. Bu yargı sürecini hepimiz büyük bir dikkatle takip etmeliyiz" dedi.

Ayağı yere basan taslak

Başbakan Yardımcısı Arınç, yeni Anayasa konusunda da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 82 Anayasası'nın tamamen değiştirilmesi konusuna AKP dışındaki partilerin itirazı olduğunu öne sürdü. Anayasa değişikliğinin üç günde beş günde tamamlanamayacağını ifade eden Arınç, "Eğer siyasi partiler, ben onların niyet okuyucusu değilim ama anayasayı bütüncül yaklaşımla ele almak istiyorlarsa bir, anayasanın yine önemli maddelerinde değişiklik yapmak istiyorlarsa iki, bu konuda hazırlıklarını yapsınlar. Bu konuda bizim hazırlığımız var bunu güncelleyebiliriz. Ama diğer partilerin de ne yapmak istedikleri konusunda ayak üstü konuşmalarla değil, ayağı yere basan ciddi incelenmiş araştırılmış madde haline getirilmiş seçenekleri ile hazırlanmış bir taslağa ihtiyacımız var. Bunu yaptıklarını zannetmiyorum" dedi. Arınç Anayasa değişikliği mecliste grubu bulunan siyasi partilerden eşit üyelerle oluşturulmuş bir uyum komisyonu kurulması önerisini de getirirken, CHP'nin komisyona üye gönderme iradesini göstermesi durumunda MHP ve BDP'nin de üye göndereceğini ve komisyonun kurulabileceğini söyledi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir