Avea, BRocks'a ana sponsor oldu

Avea, ROBOCUP'ta Türk takımın ana sponsorluğunu üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, ROBOCUP 2010 Robot Futbolu Turnuvası finalinde Türkiye'yi temsil edecek Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımının ana sponsorluğunu üstlendi.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 14.'sü Singapur'da düzenlenecek olan ve 2050 yılında insanlarla futbol maçında baş başa mücadele edecek robot teknolojisine ulaşmak amacıyla gerçekleştirilen ROBOCUP Turnuvasının en hızlı ligi olan küçük boy robot liginde elemelerini geçerek finale kalmaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi BRocks Takımının, 19-25 Haziran arasındaki finalde 5 robottan oluşan takımıyla 6x4 metrekarelik bir halı sahada maç yapacağı kaydedildi.

Avea Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, teknoloji ve sporun her geçen gün biraz daha birbirine yakınlaştığını, teknolojinin sağladığı kolaylıkların insanların spordan daha fazla keyif almasını sağladığını ifade ederek, "Avea bir iletişim şirketi olmasının ötesinde bir teknoloji lideri durumunda. Bu anlamda özellikle gençlerin geliştirdiği yenilikçi fikirleri desteklemek bizim için çok önemli" dedi.

ROBOCUP 2010'da Amerika'nın MIT, Harvard, Carnegie Mellon, Georgia Tech gibi üniversitelerinin yanı sıra Tayland, Japonya, Almanya, Çin, Brezilya, İran ve Meksika gibi ülkelerden üniversitelerin robot futbol takımlarının mücadele edeceği ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir