Avea ile hava durumu cebe geliyor

Avea kullanıcıları, servise abone olarak ya da anlık sorgulama yaparak hava durumu tahminlerine ulaşabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
AFYONKARAHİSAR - Türkiye'nin uluslararası standartlarda, meteorolojik gözlem ve hava tahmini hizmetlerini sürdüren kurumu Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile AVEA işbirliği protokolü imzaladı.
İşbirliği kapsamında geliştirilen Hava Durumu Paketi ile en güvenilir ve anlık hava tahminleri Türkiye'de sadece Avea abonelerinin cep telefonlarına ulaşacak.
Bu stratejik işbirliği ile Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ürettiği içerikler DMİ kaynaklı olarak doğrudan AVEA abonelerine mobil ortamda hızla ulaştırılacak.
AVEA, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçireceği pek çok hizmetten ilki olan Hava Durumu Paketi hizmetini, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar ve AVEA Genel Müdür Yardımcısı Cemil Yıldırım'ın katıldığı bir basın toplantısıyla tanıttı.
Afyonkarahisar'da Korel Termal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan AVEA Genel Müdür Yardımcısı Cemil Yıldırım, "Türkiye'nin abonelerini en çok konuşturan mobil operatörü olarak, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında Türkiye'de ilk defa abonelerimiz anlık sorgu sistemi ile hem bulundukları ildeki anlık sıcaklık bilgisini, hem de ertesi gün tahmini hava durumunu öğrenebilecekler. Bu işbirliği çerçevesinde önümüzdeki dönemde, 81 ilde bulunan güçlü 3G alt yapımızın imkanlarını kullanarak, denizlerimize dair bilgilerden, futbol müsabakalarının oynanacağı stadyumlardaki hava tahminlerine kadar pek çok içeriği abonelerimizin bilgisine sunacağız"  şeklinde konuştu.
SMS ve MMS ortamında hizmet verecek servisten yararlanmak isteyen AVEA aboneleri 4282 (HAVA) kısa numarası üzerinden servise abone olabilecek ya da anlık sorgulama yaparak hava durumu tahminlerine ilişkin anında bilgi sahibi olabilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir