Aviva satış hacmini artırdı

Şirket, başta Türkiye, Avrupa ve ABD'de satışlarını yüzde 39 artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - AvivaSA Emeklilik ve Hayat'ın yüzde 49,7 ortağı, Aviva Sigorta'nın yüzde 98,66 hissedarı Aviva plc, 2009'un son çeyreğinde satış hacmini artırdı.

Aviva, şirketin 2009 yılında sermaye verimliliğini ve karlılığını koruyarak toplam 36 milyar sterlinlik satış gerçekleştirdiğini açıkladı.

2009'un dördüncü çeyreğinde, İngiltere, Avrupa ve ABD dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm bölgelerdeki bireysel emeklilik, hayat sigortası ve elementer sigorta satışlarında üçüncü çeyreğe göre yüzde 21'lik artış sağlayan Aviva, toplam 8 milyar sterlinlik satışa ulaştı.

Şirket, 2009'un son çeyreğinde satış hacmini Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde yüzde 39, ABD'de yüzde 45 ve İngiltere'de yüzde 17 oranında artırdı.

Aviva Avrupa Üst Yöneticisi (CEO)  Andrea Moneta, 2009'u iş hacmini, sermaye etkinliğini ve karlılığı dengeleyerek yönettiklerini belirterek, "Satış hacmimizin artmasında kriz dönemi nedeniyle tasarruf yapma ihtiyacının atması ve banka sigortacılığının güçlü performansı temel etken oldu. Böylece 2010 yılına güçlü bir başlangıç yaptık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir