”AvivaSA sektör liderliğini sürdürüyor”

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Eredenk, EGM verilerine göre yüzde 21,69 pazar payıyla sektör liderliğini sürdürdüklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AvivaSA Emeklilik ve Hayat Üst Yöneticisi (CEO) Meral Eredenk, AvivaSA'nın, Emeklilik Gözetim Merkezi'nin (EGM) verilerine göre yüzde 21,69 pazar payıyla sektör liderliğini sürdürdüğünü bildirdi.

Eredenk, yaptığı yazılı açıklamada, AvivaSA Emeklilik ve Hayat'ın, EGM'nin 7 Mayıs 2010 tarihli verilerine göre 2 milyar 148 milyon 823 bin 172 liralık fon büyüklüğü ve yüzde 21,69 pazar payıyla sektör liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

AvivaSA'nın toplam 317 bin 996 katılımcısı ile bireysel emeklilik şirketleri arasında 3. sırada yer aldığını dile getiren Eredenk, kriz yılında yaklaşık yüzde 38 büyüyen AvivaSA'nın 2010 yılı büyüme hedeflerini de yakalayacağını kaydetti.

Dünyada BES'e en geç başlayan ülkelerden birinin Türkiye olmasına rağmen, sistemin kısa sürede benimsenmesinin bu başarıda önemli rol oynadığına dikkati çeken Eredenk ''Bugün BES'te biriken toplam fon tutarı 9,9 milyar lira düzeyine ulaştı. 2010 yıl sonuna kadar bu rakamın 11 milyar lira seviyelerine ulaşmasını bekliyorum'' dedi.

BES'te olduğu gibi uzun vadeli çalışılabilecek başka bir sektör olmadığına işaret eden Eredenk, Türkiye'deki sistemde biriken fonların önemli bir büyüklüğe ulaştığını vurguladı. Eredenk ayrıca, sistemin taşıdığı potansiyel itibarıyla 10 yıl içinde BES fon büyüklüğünün 90 milyar lira seviyelerine ulaşabileceğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir