Avrasya Boat Show kapılarını açtı

Türkiye'de alanında en büyük fuara 5 binin üzerinde yabancı ziyaretçi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrasya Boat Show 5. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı İstanbul'da başladı.

Avrasya Boat Show'dan ilk kareler

CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğiyle CNR Expo'da gerçekleştirilen fuar kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarın Türkiye'de alanında en büyük, dünyada ise karada yapılan 2. en büyük tekne ve yat fuarı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin özellikle büyük yatlar sınıfında üretimde dünyada İtalya ve Hollanda'dan sonra geldiğini belirten Erem, tekne kullanımının çok gelişmediğini, ancak son yıllarda artık teknenin de otomobil gibi bir ihtiyaç olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

En pahalısı Princess 78

Erem, fuarda 400'ün üzerinde tekne ve yatın sergilendiğini, 2 bin çeşit marka ve aksesuar bulunduğunu anlattı. Ayrıca Erem, fuarda Uzak Doğu üretimi tekne olmadığını, buna özen gösterdiklerini vurguladı, en pahalı teknenin ise 2,9 milyon sterlinlik fiyatıyla Princess 78 olduğunu belirtti. Erem, bu yıl 5 binin üzerinde yabancı ziyaretçi beklediklerini, organizasyonu toplamda ise 130 bin kişinin ziyaret etmesini öngördüklerini söyledi.

Fuarı bu yıl Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) yetkilileri ve Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi ICOMIA Yönetim Kurulu Başkanı Lorenzo Selva'nın da ziyaret edeceğini bildiren Erem, uluslararası fuar takvimlerine girebilmek istediklerini anlattı.

Erem, fuarda Antalya Serbest Bölge'den İstanbul'a getirilen Vanelli'nin yanı sıra Princess 78 ve Princess 62, Fairlane 65, Aquariva Gucci, İspanyol Astondoa, Azure 33, İtalyan Sessa 54 ve Sessa 68, Atlantis ve Solemar gibi markaların görülebileceğini sözlerine ekledi.

DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi ise yaklaşık 5-5,5 milyar euro büyüklüğündeki sektörde 15-20 metrelik teknelerin ihraç edildiğini, ancak ihraç pazarlarında sıkıntılar yaşandığını anlattı. Sipahi, sektörün 2011-2012 yılına kadar siparişlerini garantilediğini, bundan sonraki dönemlere ilişkin olarak da çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bugün VIP ve basın açılışı yapılan fuar yarın ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak ve 20 Şubat 2011 tarihine kadar gezilebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir