Avrupa Girişimcilik Ödülleri için başvurular başladı

Başvurular, 15 Kasım'a kadar KOSGEB Başkanlığı'na yapılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşletmeleri ve girişimciliği teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek ve girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan Avrupa Girişimcilik Ödülleri 2011'in başvuruları, 15 Kasım 2010 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığı'na yapılabilecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda 2006 yılından beri verilmekte olan Avrupa Girişimcilik Ödülleri Programı için KOSGEB'e yapılacak başvurular arasında 2 adayın belirleneceği, ardından da Avrupa Komisyonu'na bildirilerek 7 kişilik uluslararası jüri tarafından değerlendirilmesinin sağlanacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Avrupa Girişimcilik Ödülleri için "Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi, Yeteneklere Yatırım Yapmak, Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi, İşletmelerin Uluslararasılaştırılmasının Desteklenmesi ve Sorumlu Girişimcilik" olmak üzere 5 ayrı kategoride başvuru yapılabilecek.

Ulusal seçim süreci sonunda her ülkeden belirlenen iki aday Avrupa Komisyonu'na bildirilecek ve başvurular jüri üyesi tarafından değerlendirilecek. Jüri, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, Avrupa Konseyi Başkanlığını yürüten ülke temsilcileri ile bir önceki yıl ödül alan kurum/kuruluş temsilcilerini içeren 7 kişiden oluşacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir