Avrupa Şirketler Grubu konuttan çıktı yurt yatırımlarıyla büyüyecek

Avrupa Şirketler Grubu konut imalatından çıktı, yurt yatırımlarına yöneldi. Konforist Edu Suites markasıyla, halihazırda İstanbul'da 2 öğrenci yurdu bulunan grup, her yıl 20 milyon lira yatırımla bir yurt yapmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

kezban-karaboga-008.png

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) son rakamlarına göre Türkiye'de 193 adet üniversite var. Yani Tüm Türkiye'deki üniversitelerin sayısı 200'e dayanmış durumda. Sadece İstanbul'da ise çoğunluğu özel üniversite olan 58 adet üniversite bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın rakamlarına göre de Türkiye'de 4 bin 710 özel öğrenci yurdu var. Ancak birbiri ardına kurulan üniversiteler ile yurt ihtiyacı artıyor. İşte tam da bu nedenle özel sektör açısından yurt yatırımcılığı yeni bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Birçok büyük grup bu işe yöneliyor. Bu gruplardan birisi de Avrupa Şirketler Grubu. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray konut imalatından çıkıp yurt yatırımlarına yöneldiklerini açıkladı. 

giray_.jpgGiray, "2012-2013 yıllarında konut imalatından yavaş yavaş çekildik. 2 tane şirket kurduk. (Avrupa Özel Yurt Yatırımları A.Ş, ve Eforist Özel Yurt Yatırımları A.Ş) Bu ikisiyle birlikte 4 adet şirketimizi Avrupa Grup A.Ş altında topladık. İnşaat projelerimiz devam edecek ama ağırlıklı olarak yurtlarla büyümeyi planlıyoruz. Konforist Edu Suites markasıyla İstanbul'da önce kız öğrenci yurdumuzu açtık. Erkek öğrenciler için olan ikinci yurdumuzu tamamladık. Mobilyaları yapılıyor. Temmuz'a kayıt almaya başlayacak. Bu şekilde 500 öğrenci kapasitesine ulaştık" dedi. Konforist Edu Suites markasıyla büyüyeceklerini açıklayan Giray, "İstanbul'da 5'e tamamlamayı planlıyoruz. Konforu yüksek, 250 kişilik vasıflı yurtlar açacağız. Zincirleşeceğiz ama butik kalacağız yani 500 kişilik yurt açmayacağız. Öncelikli şehirlerimiz Ankara, Antalya, İzmir ve Erzurum" diye konuştu. Her yıl bir yurt açmayı hedeflediklerini söyleyen Giray, "Her yurt için 20 milyon lira yatırım yapıyoruz" şeklinde konuştu. 

Beş yıldızlı otel ayarında yurtlar yapmak için yola çıktıklarını aktaran Ediz Giray," 5 yıldızlı otelde olup yurtlarımızda olmayan bir şey yok. Kız yurdumuzda kapalı yüzme havuzu, otopark, spor salonu, cep sinemasi, kuaför, jakuzi, Türk hamamı hatta uyandırma servisi bile var. Erkek yurdumuzda playstation, TV odaları, bilardo, masa tenisi gibi oyunların bulunduğu Game Park, Gentelman Club ve Barbekü Bahçesi var" dedi. 

Üniversite olan her yer yatırıma uygun 

Türkiye'de son bir kaç yılda özel yurtçuluğun ilgi görmeye başladığını aktaran Ediz Giray, "Daha önce Bilkent ve Boğaziçi Üniversitelerinin içindeki yurtlar bilinirdi. Ancak artık her ilde bir üniversite var. Başta İstanbul olmak üzere öğrenciler için kampüs yakınında olan her yer yurt yatırımı için uygun. İnşaat alanında ülkemizin gösterdiği başarıyı hizmet alanında da desteklersek bu konuda çok daha hızlı yol alabiliriz” dedi. Dünya ve Türkiye'de yurt işletmeciliği trendlerini anlatan Ediz Giray, "Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde yurt işletmeciliği üniversitede okutulan bir eğitim dalı. Son yıllarda yurtlarda trend, renkler ve çevrecilik üzerine. Yurt dışında çevreci yurt binaları ilgi görüyor" diye konuştu.

"Yurt işletmeciliğinde dünya trendlerini Türkiye'ye getirmek istiyoruz"

Yurt işletmeciliği konusunda dünya trendlerini Türkiye'ye getirmek istediklerini aktaran Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Giray, "Türkiye'de henüz bu konseptte başka bir yurt daha yok. Bu konsepti sınır tanımadan daha da geliştirerek öğrenciler için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. İhtiyaca göre en ince ayrıntısına kadar öğrencilerin talepleri alınarak yapılandırılmış Konforist için sosyal yaşam alanları çok önemli. Geçici konaklama mekanı olmak değil, öğrencilerin akademik kariyerinde destek olan motivasyon ve yaşam merkezi olmak amacındayız. Hedefimiz yurt işletmeciliği konusunda dünya trendlerini Türkiye'ye getirip sektörün önünü açmak ve örnek olmak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir