Avrupa sistemik krizle karşı karşıya

Barroso, Euro Bölgesi ülkelerinin bütçelerinin sıkı denetimi ve ekonomik hedeflerine ulaşmaları için yeni önlemlerin gelecek ay uygulamaya konulacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG - Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Euro Bölgesi'nin çözüm için bütün ülkelerin güçlü taahhüdünü gerektiren sistemik krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Barroso, Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuşmada, "Biz gerçekten, bütün ülkelerin güçlü taahhüdünü gerektiren, ek ve çok önemli önlemlere ihtiyaç duyulan sistemik krizle karşı karşıyayız" dedi.

Euro Bölgesi üyesi 17 ülke arasında, Avrupa Birliğinin geride kalan 10 üyesine zarar vermeksizin ekonomik bütünleşmenin derinleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Barroso, Euro Bölgesi ülkelerinin bütçelerinin sıkı denetimi ve ekonomik hedeflerine ulaşmaları için yeni önlemlerin gelecek ay uygulamaya konulacağını ifade etti.

Obama: Somut plana kadar dalgalanma sürecek

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'nın borç krizinden derin kaygı duyduğunu, Avrupa krizin üstesinden gelmede somut plan ortaya koyuncaya kadar piyasadaki dalgalanmanın devam edeceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir