Avrupa'da 'altın' kaldırdılar

Avrupa Halter Şampiyonasında Nurcan Taylan ile Gökhan Kılıç altın madalya kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAZAN - Tataristan'da süren 24. Avrupa Bayanlar Halter Şampiyonasında 48 kiloda Nurcan Taylan ile 56 kiloda Gökhan Kılıç koparmada 118 kilo ile altın madalya kazandı.

Avrupa Halter Şampiyonası Rusya'ya bağlı Tataristan özerk cumhuriyetinin başkenti Kazan'da başladı. Şampiyonanın ilk gününde podyuma çıkan Türk Milli Takımı sporcularından bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan koparmadaki 90 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanırken, aynı sıklette Nurdan Karagöz de 80 kilo ile Avrupa üçüncüsü oldu.

Avrupa Halter Şampiyonası bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan, silkmede 105, toplamda da 195 kilo ile iki altın madalya daha kazanırken, 48 kiloda Nurdan Karagöz, silkmede 100, toplamda da 180 kiloyla iki gümüş madalya kazandı.

Gökhan Kılıç Avrupa şampiyonu

Avrupa Halter Şampiyonası erkekler 56 kiloda Gökhan Kılıç, koparmada kaldırdığı 118 kilo ile Avrupa şampiyonu oldu. Rusya'ya bağlı Tataristan özerk cumhuriyetinin başkenti Kazan'da süren şampiyonanın akşam seansında erkekler 56 kilo mücadelesinde Türkiye'den Gökhan Kılıç ve Sedat Artuç podyuma çıktı.

Gökhan Kılıç, koparmadaki ilk hakkında 113, ikinci hakkında 116 ve son hakkında 118 kilo kaldırarak, Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Bu aynı zamanda Gökhan Kılıç'ın ilk Avrupa şampiyonluğu oldu. 

Aynı kiloda mücadele eden Sedat Artuç ise ilk hakkında 113 kiloyu başarılı bir şekilde kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında 116 kiloyu kaldıramayan Artuç, şampiyonayı 7. olarak tamamladı.

Bu kiloda Avrupa ikinciliğini Gökhan Kılıç ile aynı kiloyu kaldırmasına karşın tartıda 90 gram fazlası bulunan Belaruslu Chadovich, üçüncülüğü ise 115 kiloluk kaldırışıyla Moldova'dan Dudoglo aldı.

Kılıç toplamda da gümüş madalya kazandı

Avrupa Halter Şampiyonası erkekler 56 kiloda Gökhan Kılıç, koparmadaki Avrupa şampiyonluğunun ardından toplamda da gümüş madalya kazandı. Rusya'ya bağlı Tataristan özerk cumhuriyetinin başkenti Kazan'da süren şampiyonanın akşam seansında erkekler 56 kilo mücadelesinde Türkiye'den Gökhan Kılıç, günü 1 altın, 1 gümüş madalya ile kapattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir