Avrupa'daki 1 milyon 700 bin şirketi alacağız

Çağlayan, "Avrupa'da nüfusun yaşlılığı nedeniyle kapanacak şirketleri Türklerin alması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki 5 yılda Almanya başta olmak üzere Avrupa'da 1 milyon 700 bin şirketin devredecek ikinci nesil olmadığı için kapanacağını belirterek, "Bu şirketleri Türk şirketlerin alması konusunda önemli çalışma yapıyoruz" dedi.

Avrupa'da şirketler kapanacak

Türkiye'nin 74 milyon nüfusuyla Avrupa'nın ve dünyanın güçlü ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti:.

"Türkiye'nin en büyük avantajı, 74 milyon nüfus ve 28 yaş ortalaması olması. Dünyanın hemen hemen ekseninde, Asya'nın en batısı, Avrupa'nın en doğusunda. Kafkasya ve Afrika ile bağlantılarımız var. Avrupa'nın artık nüfusu yaşlandı. Önümüzdeki 5 yılda Almanya başta olmak üzere Avrupa'da 1 milyon 700 bin şirket devredecek ikinci nesil olmadığı için kapanacak. Bu şirketleri Türk şirketlerin alması konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz.

 

50 yıl önceki işçiler şimdi patron

Bundan 50 yıl önce Almanya'ya pazularına, kollarına, dişlerine bakılarak gönderilen Türk işçilerinin bulunduğu dönemden şimdi bizim şirketlerimiz Almanya'daki Fransa'daki uluslararası şirketleri alıyorlar veya ortak oluyorlar. Koç Grubu Grundig, Eczacıbaşı'nın da son zamanlarda yaptığı faaliyetler var. Türk sanayisinin ve ekonomisinin nereden nereye geldiğinin göstergesidir bu. Bu yüzden Türkiye, şu an Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi, dünyanın da 16. ekonomisi."

Bu konularda ilginizi çekebilir