Avusturya'da Türk derneğine saldırı

Wels şehrinde faaliyet gösteren Avrasya Kültür ve Spor Derneği'ne molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Wels şehrinde faaliyet gösteren Avrasya Kültür ve Spor Derneği'ne molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi.
Dernek Başkanı Mustafa Arslantaş, dün akşam saatlerinde derneğe molotof kokteyli ile saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda derneğin camının kırıldığını belirten Arslantaş, komşuların ifadesine göre, saldırıyı 2 kişinin gerçekleştirildiğini ve polis tarafından yakalandıklarını aktardı.

Avusturya'daki Türklere karşı oluşturulan atmosferin endişeleri artırdığını ifade eden Arslantaş, "Şu anda bütün Avrupa'da Türklere karşı bir önyargı var. Bu yüzden PKK'lıların ve aşırı sağcıların hedefindeyiz. Atılan molotof kokteyli patlasaydı binadaki Avusturyalılar yanacaktı." dedi.
Polis, derneğe yapılan saldırı ile bağlantıları bulunduğundan şüphelenilen 2 kişinin yakalandığını ve zanlıların terör örgütü PKK sempatizanı olabileceğini bildirdi.

Arslantaş, saldırganlarla ilgili şikayette bulunduklarını ve soruşturma açıldığını kaydetti.
Avusturya'da yaşayan Türkler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayraklarıyla sokaklara dökülerek darbe karşıtı gösteriler düzenlemiş, ülkedeki bazı siyasetçiler ile medya organları da Türkiye aleyhine açıklamalar ve yayınlar yapmıştı. Wiener Neustadt'ta Türk bayraklarının balkonlara asılmasının yasaklanmasından sonra ülkede Türk derneklerinin kapatılması, bozkurt işareti yapanların cezalandırılması, Türklerin gösteri ve yürüyüş hakları ile Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi yönünde bazı açıklamaların yapıldığı görülmüştü.