Avusturyalı firma İMKB'de halka açılacak

İlk defa Avrupalı bir firma İMKB'ye kote olmak için SPK'ya başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İlk defa bir Avrupalı firma, İMKB'ye kote olmak için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Avusturyalı DO & CO Restaurant & Caterıng Aktiengesellschaft firması, 12 milyon 289 bin 242 lira tutarında halka açılma yoluyla hisse sendi ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu. İhraç edilecek toplam 3 milyon 105 bin 226 adet payın 1 milyon 948 bin 800 adedi sermaye artırımı yoluyla, kalan 1 milyon 156 bin 426 adedi ise ek satış dahil olmak üzere ortak satışı yoluyla halka arz edilmesi planlanıyor.

Bültene göre, 27 Eylül-1 Ekim 2010 tarihleri arasında Avusturyalı firmanın yanı sıra 7 şirket daha menkul kıymet ihracı için Kurul'a başvurdu.

Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 5 milyon lira bedelli, Turcas Petrol A.Ş. 88 milyon 500 bin lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Hes Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 25 milyon lira bedelli, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 29 milyon lira bedelli ve Başkent Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. de 6 milyon lira bedelli hisse senedi ihracı için SPK'ya müracaat etti.

Ayrıca Türkiye İş Bankası A.Ş. 1 milyar 450 milyon 400 bin lira ve SGT Sanayi ve Ticari Ürünler Dış Ticaret A.Ş. 500 bin lira tahvil ihracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Bu arada Global Liman İşletmeleri A.Ş. halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Kurul'a başvurdu. Şirket ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini 85 milyon lira, kayıtlı sermaye tavanını da 150 milyon lira olarak belirledi.

Gentaş Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. 60 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 120 milyon liraya, Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. 1.5 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 150 milyon liraya çıkarmak için SPK'ya başvurdu.