Axa Sigorta işleri ikiye katlayacak

Axa Grubu CEO'su Castries, Türkiye'nin ümit vadeden yapısıyla büyüme devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Axa Grubu Dünya Başkanı Henri de Castries, Türkiye'yi "Avrupa'nın Brezilya"sı ve çok ümit vadeden bir pazar olarak gördüğünü ve Türkiye'deki işlerini ikiye katlamayı istediklerini kaydetti.

Castries, Axa'nın tüm dünyadaki şirketlerinin üst yöneticilerinin (CEO) katıldığı 350 kişilik yönetici toplantısı nedeniyle geldiği İstanbul'da Türkiye sigorta sektörü ve Axa'nın hedeflerine ilişkin soruları yanıtladı. Castries, sigorta sektöründe önümüzdeki dönemde büyümenin kaynağı olacak gelişmekte olan pazarlara açılımlarını artırmak istediklerini belirterek, özellikle konut, kaza, hayat sigortaları ve varlık yönetiminde büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Artan orta sınıf büyüme işareti

Castries, konut ve kaza sigortasında yüzde 13'lük pazar payıyla güçlü bir konuma sahip olduklarını, hayat ve emeklilik tarafında ise daha çok büyümek istediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi, gelecekte çok sağlam bir ekonomi olarak görüyoruz. Artan orta sınıfla birlikte koruma ve sağlık ürünleri, tasarruf ürünleri büyüyecek. Eğer bu alanda ayak izimizi büyütebilirsek, bankalarda dağıtım anlaşması kurabilirsek, bundan memnuniyet duyarız. Axa Türkiye'nin sonuçlarından son derece memnunuz. Türkiye hızlı büyüyen bir operasyon çünkü ekonomi büyüyor. Operasyonlarımız rekabetçi olduğu için sürekli yeni müşteriler kazanıyoruz. Türkiye, yeni müşteri kazanımı anlamında en büyük katkıyı yapan ülkelerden biri. Türkiye'de her yıl yüz binlerce yeni müşteri kazanıyoruz."

Bilanço karı 87,3 milyon lira

Axa Türkiye'nin verimli iş modeli, iyi risk segmentasyonu ve müşteri odaklılığı sayesinde karlı büyüyen bir şirket olduğunu söyleyen Castries, sektördeki karlılık sorununun risk seçiminin zayıflığı ve yüksek maliyetlerden kaynaklandığını, pazarın tamamı para kaybederken, Axa Sigorta'nın, vergi sonrası bilanço karının 87,3 milyon lira ile toplam pazar kaybının yarısına karşılık geldiğini söyledi.

Castries, mevcut karlılık konumuyla Axa Sigorta'nın mukayeseli bir avantaja sahip olduğunu, kar etmek için diğer şirketlerin fiyatlarını artırmaları gerekeceğini, pazarın daha disiplinli hale gelmesinin kendileri için iyi haber olacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir