Ayakkabı yan sanayi fuarı CNR Expo'da açıldı

AYSAD ile TASEV işbirliğiyle düzenlenen 43. Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı, 10 Nisan'da sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) ile Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliğiyle düzenlenen "43. Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF)", CNR Expo'da açıldı.

Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışında konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, sektörün gurur ve umut verici bir değişim yaşadığını söyledi.

Türk sanayinin geliştiğini ve kaliteli üretim yapıldığını ifade eden Büyükekşi, üretilen malların "kalitenin beşiği" olarak nitelendirilen ülkelere satıldığını vurguladı.

Türkiye'nin krizden çok hızlı bir şekilde çıktığını ve geçen senenin ekim ayından beri ihracatın aylık bazda artış gösterdiğini hatırlatan Büyükekşi, bu yıl için 111 milyar dolarlık ihracat hedefini 115 milyar dolar olarak revize ettiklerini, bu yükselişin son derece moral verici olduğunu ifade etti.

Geçen yıl ayakkabı ihracatının yüzde 15 düşüşle 296 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Büyükekşi, "2010 yılının ilk çeyreğinde ise ayakkabı ihracatının yüzde 39 arttığını görüyoruz. Bu, sektörün kendini toparladığını, krizi bir fırsat olarak değerlendirdiğini gösteriyor" dedi.

AYSAD Başkanı Ender Yazıcıoğlu da fuarın geçen yıla oranla yüzde 80 büyüdüğünü, uluslararası nitelikteki fuarda 284 katılımcının yer aldığını, sektörün finans ve istihdam olmak üzere iki önemli sorunu bulunduğunu kaydetti.

TASEV Başkanı Yalçın Egemen ise Türk ayakkabı sektörünün son 20 yılda hızlı bir gelişim gösterdiğini, 2,5 milyar dolarlık iç ve dış ticaret hacmine sahip sektörün 300 bin kişiye istihdam olanağı sağladığını söyledi.

CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel de 15 bin metre kare alanda düzenlenen fuarda Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Çin ve Tayvan'dan katılımcıların yer aldığını bildirdi.

İçinsel, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, İran, Lübnan, Mısır, Pakistan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Suriye, Tunus ve Ürdün'den alım gruplarının geldiği fuarın kısa, orta ve uzun vadede yeni anlaşmalara olanak sağlayacağını vurguladı.

Taban, kalıp, ökçe,aksesuar, tekstil, kimyevi maddeler, deri ürünleri, suni deri ve makine ürünlerinin sergilendiği fuar 10 Nisan'da sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir