Ayazağa projesinden çekildiler

Metal Yapı Konut-Yeşil İnşaat, açılan imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası ile ileriki dönemlerde oluşacak muhtemel riskler yüzünden projeden çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin İstanbul Ayazağa'da bulunan araziye ilişkin ihalesini 29 Eylül 2010 tarihinde kazanan Metal Yapı Konut-Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmet ve Ticaret A.Ş ve ortakları ortak girişimi, projeden çekilme kararı aldı.

Bu ihale ile ilgili 1 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aleyhine idare mahkemesinde, imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldığı bilgisinin, ihale bedelinin son ödeme günü olan 4 Kasım 2010 tarihi itibariyle kendilerine ulaştığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Konsorsiyumumuz ödeme ile ilgili sorumluluklarını; 180 milyon lira nakit, 163 milyon lira teminat mektubu olmak üzere Vakıfbank ve Denizbank ortak konsorsiyumu ile ödeme günü eksiksiz hazır ettiğini belgeleri ile kuruma sunarak, açılan dava ile ilgili değerlendirme yapmak, hukuki görüş alabilmek ve tarafları muhtemel dava neticeleri karşısında koruyacak şartların oluşturulması adına Emlak Konut idaresinden ek süre talep etmiştir. Maalesef ödemenin son günü olan 4 Kasım 2010 tarihinde bu talebimiz Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından olumsuz olarak cevaplandırılmıştır. Konsorsiyum ortakları olarak gerek açılan davanın muhtemel sonuçlarının proje üzerinde yaratacağı olumsuzluklar, gerek ileriki dönemlerde oluşacak muhtemel riskler ve gerekse kurumun bu dava ile ilgili uzlaşmasız tutumu değerlendirildiğinde ilgili projeden konsorsiyum olarak çekilme kararı almış bulunmaktayız."

Konsorsiyumdan yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül 2010 tarihinde Emlak Konut GYO'nun "İstanbul Şişli Ayazağa 1. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi" ihalesinin Metal Yapı Konut-Yeşil İnşaat ve ortakları ortak girişimi lehine sonuçlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, ihale ile ilgili Emlak Konut GYO'ya verilmiş olan geçici teminat mektuplarının nakde çevrilmesi ile ilgili olarak, İstanbul 9. Asliye Mahkemesinin ihtiyati tedbir kararı aldığı ve yürütmeyi durdurduğu belirtildi.

Ayazağa projesi

Beş ortağıyla Ayazağa arsa ihalesinde en yüksek fiyatı öneren Yeşil İnşaat, bu sefer de Metal Yapı ile birlikte Büyükdere’deki 20 dönümlük arsa için kat karşılığı anlaşmıştı. Projenin değeri 1.5 milyon dolar.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir