Aygün'den Başbakan'a "ODTÜ" sorusu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - ODTÜ'de yaşanan olayları Meclis'e taşıyan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ziyaretiniz sırasında görevlendirilen güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?" diye sordu. 
 
Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "18 Aralık 2012 tarihinde Göktürk-2 uydusunun fırlatılışı nedeniyle ODTÜ'de düzenlenen törene katıldınız ve tören esnasında sizi protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahalesi olmuştur" diyerek şu soruları yöneltti: 
 
"Etkinlikler için gittiğiniz üniversitelerde, öğrencilerin girişleri neden yasaklanıyor? Öğrenciler neden demokratik haklarını kullanamamaktadır? Öğrenciler protesto haklarını kullanırken uygulanan şiddeti içinize sindiriyor musunuz? 
 
Üniversite öğrencileri neden size ulaşmaları hep polis engeline takılmaktadır? 
 
ODTÜ ziyaretinizde görevlendirilen güvenlik görevlilerinin hiç mi suçu yoktur? Neden bu kadar güvenlik görevlisi ile üniversiteye gitmektesiniz? 
Kabineniz içinde de ODTÜ mezunu bakanlar olduğunu biliyor muydunuz? 
 
Öğrencilerin sırt çantasında molotof kokteyli olduğunu iddia ediyorsunuz. Çantasında molotof kokteyli ile yakalanan öğrenci var mıdır? Hakkında işlem yapılmış mıdır? 
Yetersiz bulduğunuz ODTÜ'nün saygın akademisyenlerinin çalışmalarını hiç incelediniz mi?"