Aylin'den 3 altın madalya geldi

Aylin Daşdelen koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAZAN - Avrupa Halter Şampiyonası'nda 53 kiloda Aylin Daşdelen koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalyanın sahibi oldu. Erkekler 62 kiloda Bünyamin Sezer de koparmada 140 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandı.

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da devam eden şampiyonanın ikinci günü, akşam seansında podyuma çıkan Aylin Daşdelen, ilk hakkında 85 kiloyu kaldırırken zorlanmadı. İkinci hakkında 86 kilo ağırlığın altına giren Daşdelen, bu kaldırışında da başarılı olarak Avrupa şampiyonluğunu garantilerken, son hakkında 90 kiloyu da başarılı şekilde kaldırdı.

Bu kiloda ikinciliği Ermenistan'dan Grigoryan 85 kilo ile alırken, üçüncülüğü 83 kilo ile Almanya'dan Rohde kazandı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer Türk halterci Ayşegül Çoban ise 5. oldu. Çoban, koparmadaki ilk hakkında 75 kiloyu rahat şekilde kaldırdı. İkinci hakkında denediği 78 kiloda başarılı olamayan Çoban, son hakkında da aynı kiloyu yine kaldıramadı ve şampiyonayı 5. tamamladı.

 

2 altın daha

Aylin Daşdelen, koparmada kazandığı altın madalyanın ardından silkme müsabakalarına da iyi başladı. İlk hakkında 110 kiloyu kaldırırken zorlanmayan Daşdelen, ikinci hakkında 112 kiloda da başarılı oldu ve altın madalyaya uzandı. Daşdelen, son hakkında 122 kilo ile Avrupa rekoru denedi, ancak başarılı olamadı.

Daşdelen, koparmada kaldırdığı 90 kilonun ardından silkmede yaptığı 102 kiloluk derecesinin yanı sıra toplamda da 202 kilo ile 3. altın madalyayı boynuna astı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer Türk halterci Ayşegül Çoban ise silkmede 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Çoban, silkmedeki ilk hakkında 103 kilo, ikinci hakkında ise 105 kiloyu rahat kaldırdı. Son hakkında 106 kilonun altına giren Ayşegül Çoban, bu kiloda başarılı olamadı, ancak bronz madalyayı kazanmasını bildi. Çoban, toplamda da 180 kilo ile 4. sırada yer aldı.

Bu kiloda silkmede ikinciliği Ermenistan'dan Grigoryan 110 kilo ile aldı. Toplamda Aylin Daşdelen'in ardından ikinciliği Ermenistan'dan Grigoryan 195 kilo ile üçüncülüğü ise 187 kilo Almanya'dan Rohde elde etti.

 

Bünyamin Sezer'den de altın madalya

Şampiyonanın ikinci gün akşam seansında podyuma çıkan Bünyamin Sezer, ilk hakkında 131 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 135 kilo kaldırarak, altın madalyayı garantileyen Bünyamin Sezer, son hakkında da 140 kiloyu geçerek, Avrupa şampiyonu olmayı başardı. 

Bu kiloda ikinciliği Romanya'dan Victor Buci 134 kilo ile alırken, üçüncülüğü 130 kilo ile Polonya'dan Damian Wisnievski kazandı.

62 kiloda podyuma çıkan Bünyamin Sezer, silkmede 158 kiloluk kaldırışıyla bronz, toplamda da 298 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazandı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer Türk halterci Hurşit Atak ise ilk hakkında kaldıramadığı 125 kiloyu ikinci hakkında geçmeyi başardı. Son hakkında kilosunu 128'e çıkartan Atak, bu kiloyu da kaldırarak, 4. oldu.

Hurşit Atak, silkmede 161 kiloluk kaldırışıyla gümüş, toplamda da 289 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya kazandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir