Aytaç Durak MHP'den istifa etti

Hakkında rüşvet iddiaları ile gündeme gelen Durak, partisinden istifa etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Hakkında rüşvet iddiaları ile gündeme gelen ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin istifaya davet ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, partisinden istifa etti. Durak istifa dilekçesini dün akşam parti organlarına ulaştırdı.

Son yerel seçimde MHP‘den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aytaç Durak, geçtiğimiz günlerde rüşvet iddiaları ile gündeme geldikten sonra, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından istifaya davet edilmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki rüşvet tartışmaları ve sonrasında ortaya atılan "2 milyar dolarlık servet" iddiaları üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a istifa çağrısı yaparak" Temennimiz odur ki, bize herhangi bir şekilde disiplin soruşturmasına sebebiyet verdirmeden, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi partimizden istifa etmelidir" demişti.

"Neyse gereğini yapacağız"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, dünkü açıklamasında "Parti tüzüğü gereği böyle bir dedikodu çıkarsa konunun aydınlanması için bir süre partiden çekilmek gerekiyor. Neyse gereğini yapacağız'' demişti.

Bu arada Durak, Adana Adliyesi'ne gelerek rüşvet iddialarına ilişkin kendisi ve MHP Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mustafa Tuncel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çıkışta açıklama yapan Durak, hayatı boyunca rüşvetle mücadele ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden Mustafa Tuncel'in, "konuşursam altından kalkamazsın beni öldürebilirler, arkadan vurabilirler bu nedenle Aytaç Durak ile ilgili bildiklerimi kasete aldım, kaseti güvendiğim kişiye teslim ettim. Başıma bir şey gelirse kaseti gazetelere dağıtın" dediğini hatırlatarak, söz konusu bu kasetin savcılığa teslim edilmesini istedi. Durak, dün Adana Adliyesi'ne giderek kendisiyle ilgili savcılığa ihbarda bulunarak varsa hakkındaki suçlamaların açığa çıkarılmasını istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir