Aytaç Durak: Varsa bir pislik ortaya çıksın

İstifası istenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, "Sayın Bahçeli doğruyu söylüyor. Varsa bir pislik ortaya çıksın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, veremeyeceği hesabı olmadığını ifade ederek, "Benim gayrimenkul zengini olduğum iddiaları yalan, hepsi sahtekarlık" dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda hakkındaki iddialarla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durak, bir gazetecinin '2 milyar dolarlık servetiniz olduğu iddia ediliyor. Ailemin serveti 40 milyon dolar dediniz ama hakkınızda bazı icra kararları olduğuna ilişkin belgeler var. Bu konuda ne diyeceksiniz?' sorusu üzerine Aytaç Durak, şunları söyledi:

"İki bin daire yapan bir müteahhitlik şirketinin sahibi olarak benim yaşantımı Adanalılar bilir. İcra konusu şudur, o zaman İnşaat Mühendisleri Odası yönetimi ile ihtilaflarım vardı. Aidatı ödemezdim, 'gidin icra yoluyla alın' derdim. Birkaç tane de şirketimin SSK borcu vardı. Bugün en büyük şirketlerin bile bilmediği, görmediği borcu olabilir. Allah aşkına bir hesap yapın. Forbes'in sıralaması birkaç gün evvel gazetelerde çıktı. Rahmi Koç'un 1,6 milyar doları varmış. Dünyadaki milyarderler içinde sanıyorum 660. sıradaymış. Yani benim servetim Rahmi Koç'tan büyükmüş. Benim öyle bir yaşantım da yok, öyle bir malım da yok"

Aylardır kendisine, belediyede bazı kişilerin rüşvet aldığına ilişkin bilgiler geldiğini ancak bu konuda delil olmadığını, yaklaşık 10 gün önce bir kaset ulaştığını dile getiren Durak, şunları söyledi:

"Bu kasette bir alım satım işinde bir Belediye Meclisi üyesi ile bir iş yetkilisi konuşuyor. Başka Meclis üyelerinin de adı geçiyor. O kaseti aynı gün hem savcılığa verdim hem de Belediye Meclis üyelerine sürpriz yaptım. Sesli dinlettim ki yüz ifadelerini göreyim diye. Tepki koyanları tespit ettim. Ama bir arkadaşın tepkisi büyük oldu. Yani 'Cambaza bak' deyip hedefi şaşırtmak için birtakım iddialarda bulundu. 'Benzin döküp kendimi yakacağım, hapse gireceğim, beraber gireceğiz' dedi. En ağır hakaretlerde bulundu. Bir saat altı dakika konuştu. Ama dediklerinde bir şey yok. Ne var, metrekaresi 30 liradan bir arsa satmışım, muhasebeci onu 18 lira göstermiş, burada vergi kaçakçılığı varmış. 'Varsa var, öderler' dedim. Benim gayrimenkul zengini olduğum iddiaları yalan, hepsi sahtekarlık. Ben her yıl beyan veririm. Benim şirketim var. Devamlı tarım gelirim var. Servetim, 'milyar dolarlar' var ya onun 100'de biri değil, iddia ettikleri rakamın 200'de biri. Adana'da iki bin konut yapmışım. Emlakçılık, komisyonculuk yapsam gelirim daha fazla olur. Benim babamdan da gelirim var"

Bir gazetecinin ''Sayın Bahçeli Meclis grup toplantısında istifanızı istedi, istifa edecek misiniz?'' sorusu üzerine Durak, dili sürçerek 'Sayın Başbakan' diye söze başladı. Sonra da "Allah söyletiyor, Sayın Bahçeli ile görüşmeden bir şeye karar vermem. Yüz yüze görüşürüm ben" dedi.

Aytaç Durak, bir soru üzerine de Devlet Bahçeli'nin açıklamasını uçaktan indikten sonra Atatürk Havalimanı'nda öğrendiğini belirtti.

Aytaç Durak, daha sonra beraberinde getirdiği dosyalardan bazı belgeleri basına gösterdi. Her yıl mal beyanında bulunduğunu da vurgulayan Durak, ''Gizli bir şey kalmaz. Gayri menkullerin değeri satarsanız belli olur'' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Mal varlığınızın çoğunun belediye başkanlığınız döneminde edinildiği yolunda iddialar var, buna ne diyeceksiniz?' sözleri üzerine "Onu diyenler ahlaksız. Ben 300'den fazla soruşturma geçirdim. Benimle uğraşanlar hep mahkum oldu. 5 kişiyi mahkum ettirdim, daha da sırada olanlar var. Burada da olacaklar. Eğer ben belediye başkanı olmasaydım servetim çok daha fazla olacaktı. Benim, malımın hesabını vermekten dolayı bir sıkıntım olmadı. Ama birilerine hesap soracağım, medyadan da hesap soracağım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir