Aziz Yıldırım ifade veriyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'e ifade veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Öte yandan 71 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanık eski futbolcu Tanju Çolak'ın celse arasında savunmasının alındığı belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcı Mehmet Berk tarafından sorgusu başladı.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, 8 aydır devam eden soruşturmanın hukuka aykırı yürütüldüğünü öne sürerek, HSYK, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na 3 ayrı dilekçe sundu.

Tanju Çolak'ın da savunması alındı

Öte yandan Futbolda şike iddialarına ilişkin 71 sanığın yargılandığı davada, bugünkü duruşmaya zorla getirilmesine karar verilen tutuksuz sanık eski futbolcu Tanju Çolak'ın celse arasında savunmasının alındığı belirtildi.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı (TFF) ve sanıkların avukatları katıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı avukatları ile eski futbolcular Tanju Çolak ve Fatih Akyel'in de aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.    

Mahkeme Heyeti Başkanı, duruşmaya zorla getirilmesine karar verilen tutuksuz sanık eski futbolcu Tanju Çolak'ın celse arasında savunmasının alındığını belirterek, bunu tutanağa geçirdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinden söz konusu maçların incelenmesi için bilirkişi istenmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

Şikede tutuklu sayısı 25'e çıktı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir