Baba evini yıkamadılar üstüne 4 katlı bina kondurdular

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - İkizdere İlçesi'nde babadan kalma taş evi hatıraları nedeniyle yıkamayan Karadeniz ailesi, taş evin üzerine 4 katlı bina yapınca ortaya ilginç görüntü çıktı.

1-306.jpg

[PAGE]

İlçeye bağlı Şimşirli Köyü Aşağı Mahalle'de Mustafa, Hasan, Osman ve Hüseyin Karadeniz kardeşler, babadan kalma 60 yıllık taş evin yerine 4 katlı bina yapmaya karar verdi.

2-296.jpg

İnşaat ustaları ile görüşen Karadeniz kardeşler, taş evi ustaların da tavsiyesi ile hatıraları nedeniyle yıkmak istemedi. Bunun üzerine kerdeşler, babadan kalma evin üzerine dört katlı bina yaptı.

[PAGE]

Mustafa Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklmada, eski evin kendilerine hizmet edemez duruma geldiğini belirterek, "Aceleyle ev yapmaya karar verdik. Eski evin çatısını kaldırdıktan sonra geri kalan bölümleri yıkmama fikri oluştu bizde, bu haliyle de çok hoşumuza gitti. Eski anılar gözümüzde canlanınca geri kalanını yıkamadık. Üzerine dört katlı binayı yaptık. Ortaya bu görüntü çıktı" dedi.

3-260.jpg

[PAGE]

4-197.jpg
Baba evini korudukları için mutlu olduklarını ifade eden Karadeniz, "Rize'nin iyidere ilçesinde de böyle bir ev vardı. Bu evler ilginç gibi görünse de hatıraların yaşatılması çok daha güzel" diye konuştu.