BAE heyetinden yatırım çağrısı

Bursa'da temaslarda bulunan BAE Hamriyah Serbest Bölgesi temsilcileri, Türk iş adamlarını, yüzde 100 vergi muafiyeti sunulan bölgeye yatırıma davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BURSA - Ticari amaçlı temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Hamriyah Serbest Bölgesi temsilcileri, Türk iş adamlarını, yüzde 100 vergi muafiyeti imkanı sunulan serbest bölgeye yatırım yapmaya davet etti.
BAE heyeti, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret etti. İki ülke arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi ve yatırım planlarının değerlendirildiği ziyarette, BAE Sharjah Eyaleti Hfza Ticari Direktörü Saud Salim Al Mazrouee ve beraberindekiler, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
"İki ülke arasındaki ticaret, 2015'te 10 milyar dolar olacak"
Mazrouee, Hamriyah Serbest Bölgesi'nde yatırımcılara yüzde 100 vergi muafiyeti sağlandığını ve birçok alanda kolaylıklar sunulduğunu belirtti. Bölgede, 130 ülkeden 5 bin'e yakın firmanın yatırım yaptığını kaydeden Mazrouee, şöyle devam etti:
"Bölge, ticari ve endüstriyel alanların bulunduğu büyük bir serbest yer. Ayrıca Afrika ve Ortadoğu'ya ihracat yapmak isteyen firmalar için uygun koşullar ve ekonomik imkanlar sunması bakımından son derece avantajlı bir bölge. Türkiye'den BAE'ye yapılan ihracat, 2010'da 3 milyar dolar iken, 2011'de 5 milyar dolara yükseldi. Bu rakamın 2015'te 10 milyara ulaşması bekleniyor. Bu bakımdan da Türk firmalarını, yüzde yüz vergi muafiyeti ile bölgemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz."
Yedikardeş ise Türk sanayisinin, nitelik ve niceliklerini son teknoloji, otomasyon ve Ar-Ge yatırımlarıyla geliştirdiğini kaydetti. Türkiye'nin bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Yedikardeş, şöyle devam etti:
"2023 hedefimize ulaşmak için dünyaya açılan pencerelerle sürekli temas halinde olmak istiyoruz. Bu tür ikili iş birlikleri bu açıdan bizim için çok önemli. Kalitesiyle ön plana çıkan Türk markası ve ürünlerinin farklılığını tüm dünyaya ulaştırmamız için, bu tür işbirliklerini değerlendirmemiz gerekiyor."
Bu konularda ilginizi çekebilir