BAGEV bünyesinde Kariyer Ofisi kurduk

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Ali ÇANDIR / Antalya Ticaret Borsası ve BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye gündeminin  son 40 yıllık zaman diliminde en önemli maddelerinden birisi olarak işsizlik sorunu  ön plana çıkıyor. Son yıllarda ülkemizin işsizlik çözülmeye çalışılırken farklı gelişmeler olmuş ve 1994- 2001- 2008 yıllarında yaşanan ekonomik krizlerin yarattığı olumsuz etki nedeniyle işsizlik sorunu daha da derinleşmiştir. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 27'si genç insanlardan  oluşuyor. Ülkemiz genelinde her yıl ortalama 800- 900 bin insanımız işgücüne katılım gösteriyor. Zaman içinde sayıları sürekli artan genç nüfusa karşın istihdam olanaklarının aynı hızda arttırılamaması doğal olarak işsiz nüfus sayısını büyütmektedir.  Türkiye'deki işsiz nüfusun yaklaşık yüzde 37'sini 20- 24 yaş arası gençlerin oluşturduğu bir gerçek olarak önümüzde duruyor.

Ülkemizde hükümetlerin işsizlik sorununa çözümler üretmek, işsizliğin önüne geçmek amacıyla aldığı önlemlerin yetersizliği ortadadır.  Bu nedenlea bölgemizin tek meslek örgütleri ve sivil inisiyatifi birliği niteliğindeki Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) bu sorunu bölgesel düzeyde ve bütünsellikte ele alma konusunda kararlıdır. Bu çerçevede, işsizlerin iş arama kanallarını geliştirmek gerektiğini düşünerek, BAGEV bünyesinde Kariyer Ofisi kurduk. BAGEV İstihdam Ofisi, Batı Akdeniz Bölgesi'nde başta genç işsizler olmak üzere işsiz profilini belirlemek, bölgede bulunan tüm ekonomik sektörlerde, genç işsiz hedef grubuna yönelik kalifiye istihdam ve çalışma kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, Batı Akdeniz'in en büyük ve etkin insan kaynakları portalı olma özelliğine sahip BAGEV istihdam portalını oluşturan Kariyer Ofisi, bagevkariyer.com sitesini aktif hale getirdi. İş arayanlar artık CV'lerini bagevkariyer.com sitesinde oluşturduktan sonra  iş başvurusunda bulunabilecekler. Bölgedeki belediyeler, oda ve borsalar gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun referans alacağı sözkonusu istihdam portalında CV bankası oluşturulacak. Kariyer Ofisi sadece iş ile işçiyi buluşturmayacakla kalmayacak farklı sektörlerin  ihtiyacını karşılamak için eğitim programları da düzenleyecek. Kariyer Ofisi, gerek iş garantili eğitimleri ile, gerek mesleki beceri kazandırma ve geliştirme amaçlı eğitimleri ile yerel istihdamı artırma hedefindedir. Kariyer Ofisi ayrıca, bölgedeki işgücü piyasasının arz ve talep profilini de veri tabanı ile takip etmeye odaklanmış bulunuyor. İş arama umudunda olan gençlerimizin bagevkariyer.com  sitemizi ziyaret ederek hem istihdam portalı hakkında bilgi alması hem de kayıt yaptırmaları iş alanında önlerini açacak bir girişim olacaktır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir