Bahçeli: 51 ile gelen 51 ile gidebilir

Türkiye'nin kritik bir dönemde olduğunu söyleyen Bahçeli, var olan iktidarın yüzde 51 oyla gelmiş olsa bile, aynı oyla da gidebileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Türkiye'nin 30 Mart seçimleriyle başlayan ve cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleriyle devam edecek 3 aşamalı bir seçim sürecine girdiğine işaret ederek, "Bu üç siyasi olay, üç nokta olarak bir doğruda birleşirse Türkiye'nin kaderi 2015 yılından itibaren değişir ve siyaset yeniden şekillenir. Var olan iktidar 51 ile gelmişse 51'le de gidebilir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği İzmir programında Kiraz ilçesini ziyaret etti. 

Kiraz Mahsül Pazarı'nda vatandaşlara hitap eden Bahçeli, 30 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinin, yerel yöneticilerin belirleneceği bir seçim olmasına karşın gelinen noktada Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği önemli bir seçim konumunda olduğunu söyledi.  

"Türkiye'nin kaderi 2015 yılından itibaren değişir" 

Bahçeli, Türkiye'nin 30 Mart seçimleriyle başlayan ve cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleriyle devam edecek 3 aşamalı bir seçim sürecine girdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:   

"Bu üç siyasi olay, üç nokta olarak bir doğruda birleşirse Türkiye'nin kaderi 2015 yılından itibaren değişir ve siyaset yeniden şekillenir. Var olan iktidar 51 ile gelmişse 51'le de gidebilir. Bazıları diyor ki, '51 ile gelen nasıl 51'le gider. Bu nasıl hesaptır' diye gazetelerinde yazıyorlar. Bunlar herhalde ilkokul okumamışlar. 51 ile gelmişse 49 dışarıda kalmış, 49 artırır oyunu 51 olursa bugünkü iktidar 49 ile dışarıda kalır"  

"Hesap yapmasını biz biliriz"  

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da yaptığı konuşmasında, "kentin fethinin 1461, plakasının 61 ve hükümetinin de 61. hükümet olduğunu" hatırlatarak, oylarını yüzde 61'e yükselteceklerini iddia etmesini de eleştiren Bahçeli, "Bu nasıl güzel hesap. Peki, Adana'da miting yapmış olsaydın, Adana'nın da plakası 01. Ne olacak şimdi? O sebepten dolayı bu hesapları en iyi biz biliriz çünkü MHP hesap adamlarının kurduğu bir yerdir. Hesabını iyi yapar ancak bu hesabı yolsuzluk ve rüşvetle değil milli menfaatlerimiz üzerine yapar"  diye konuştu. 

Bahçeli, gelecek 3 seçimlik süreçte çok dikkatli davranması, özellikle daha önce AK Parti'ye oy vermiş vatandaşların bu seçimler üzerinde önemle durması gerektiğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:  

"Türkiyemiz iyi yönetilmiyor. Türkiye'nin sorunları çözülemiyor. Her alanda 11 yıldan bu yana AKP hükümeti sürmektedir; yasamada, yürütmede vardır, yargıda da yaptığı değişikliklerle vardır, medyada vardır. Var olmadığı yer, tek başına iktidar olmasına rağmen işsizin, emeklinin, esnafın, çiftçimizin yanıdır. Sadece ve sadece kendisinin yakınında olanlara beraberdir, tüm Adalet Kalkınma Partisine gönül verenlerin dahi değil, yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da gözü kimi görüyorsa Adalet ve Kalkınma Partili o, göremedikleri ise sıradan adamlar. Ülkeyi yönetim onlarda, huzur onlarda, villa onlarda, para onlarda. Bu gidişat iyi değil. Bunu hep beraber düşünmeliyiz. Eğer bu ülkede bir sosyal kargaşa başlar, toplum ayaklanır, iç çatışmaya girilir ve kardeşler arasında bir kavga sürdürülürse siyasi partilerin hiçbirinin anlamı kalmaz. Bunu iyi düşünmek lazım. Siyasi partiler, millete hizmet için vardır. Milleti birbirine düşürmek için var olamazlar"

Bu konularda ilginizi çekebilir