Bahçeli aday olacak mı?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, hiçbir şart altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığını, bu düşüncesini Başkanlık Divanı, MYK ve il başkanları toplantısında paylaştığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP Genel Başkanı olarak, cumhurbaşkanlığı sürecinin başladığı günde partimizin icra organı olan Başkanlık Divanı, genel kuruldan sonran sonra en önemli yürütme kurulu kabul ettiğimiz MYK ve teşkilatlarımızın omurgası diye nitelendirdiğimiz il başkanları toplantısında, genel başkan olarak hiçbir şart altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşünceye sahip olmadığımı arkadaşlarımla paylaştım. Kim nerede ne yazarsa yazsın ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur" dedi.

TZOB'u ziyaret etti

Bahçeli, "çatı aday" arayışları kapsamında Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Bahçeli, cumhurbaşkan seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir dizi ziyaretler yaptıklarını belirterek, cumhurbaşkanı seçimlerini çok önemsediklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaptıkları ziyaretlerle bir gelenek oluşturmak istediklerini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"MHP süreci büyük ölçüde tamamladı"

"MHP, bu süreci büyük ölçüde tamamlamıştır. Şimdi önemli sosyal kesimlerin kuruluşları olarak toplumumuzun dikkatini çeken ve toplumdaki sosyal siyasi ve ekonomik olayları yönlendiren kuruluşlarımız ile son görüşme turumuzu yapmaktayız. MHP'nin bu saate kadar yaptığı görüşmelerde nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda siyasi partilerde, sivil toplum kuruluşlarında ve medya ve basındaki tartışmaları da dikkate aldığımız vakit bir ortak zemin oluşmakta bir görüş birliğine varılmaktadır. Zannediyorum bu kadar sağlıklı görüşmelerin sonucunda oluşan ortak fikir cumhurbaşkanımızın seçimini de önemli ölçüde etkileyecektir.

"TÜSİAD'ın tüzel kişilik olarak iç meselesidir"

Bahçeli, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. TÜSİAD Başkanı'nın istifasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, istifa müessesesinin her kurum için geçerli olduğunu belirterek, "Bunu ilk veya son olarak nitelendirmek, daha fazla anlam yüklemek doğru değildir. TÜSİAD'ın tüzel kişilik olarak kendisinin iç meselesidir. Gelişmeler, onları ilgilendirir. İnşallah hayırlı bir sonuca varabilirler" dedi. 

"Çözüm süreci yeniden gözden geçirilmeli"

Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu'daki yol kesme olaylarına ilişkin soruyu yanıtlarken, "Güneydoğu Anadolu'da şu an devlet yok, temsilen vali ve emniyet müdürleri var, silahlı kuvvetlerin bazı temsilcileri bulunmaktadır. Güneydoğu meselesinin çözüm sürecinin yeniden gözden geçirilmesi gerekir" dedi. 

"MHP, o seviyeye düşmez"

Eski Bakan Egemen Bağış'ın, çatı aday arayışlarına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Bizi o seviyeye çekmeyiniz. MHP, o seviyeye düşmez" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir