Bahçeli: CHP, AKP'nin serumu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, dindarlık tartışmasından CHP'yi sorumlu tutarak, "CHP, AKP'nin serumudur, yoğun bakım nöbetçisi ve karanlık sokaklardaki teşrifatçısıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Dokuz yıllık AKP iktidarında milletin inanan-inanmayan, laik-anti laik gibi tehlikeli tasniflere tabi tutulduğunu ileri süren Bahçeli, parti olarak bu girişimleri tehlikeli gördüklerini söyledi. AKP zihniyetinin milli manevi değerleri hayasızca karaborsa malzemesi yaparak, bundan fayda sağlamayı amaçladığını savunan Bahçeli, inanç hortumculuğu ve maneviyat tacirliğinin de hep bu sürecin mahsulü olduğunu iddia etti. Bu sürece CHP'nin büyük katkı verdiğini ileri süren Bahçeli şunları söyledi:

"AKP ne zaman sıkışsa, CHP cankurtaran gibi yetişmiş, tezgah altı siyaset ilişkisiyle kendisine piiist olmuş ve suni teneffüs yapmıştır. Ne kadar inkar edilse de CHP nehri, AKP değirmeni durunca, tahliye vanalarını açmış ve iktidarın çarklarını çevirmiştir. Bilhassa manevi değerler konusunda sözde AKP-CHP atışması, paylaşım ve hisse kapma kurnazlığı, her defasında AKP'nin hanesine puan yazmış ve CHP'nin işgüzarca gerçekleştirdiği acil yardım atağı yanına kar kalmıştır."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşmasında dinsizler-dindarlar ayrımı yapıldığını söylemesinin Başbakan Tayyip Erdoğan'a pas olduğunu savunan Bahçeli, "Hiç gereği yokken CHP liderinin AKP'nin önünü açması ve elinden tutması, Başbakan Erdoğan'ın müteddiyyen kardeşlerimizi istismar etmesine bir kez daha dayanak oluşturmuştur. CHP, AKP'nin serumudur, yoğun bağım nöbetçisi ve karanlık sokaklardaki teşrifatçısıdır" dedi.

"MHP, Anıttepe-Kocatepe arasında çelikten bir hat"

Milli ve manevi değerleri almış, öğrenmiş ve bunun gereğini yapan bir neslin kendileri içinde vazgeçilmez olduğunu belirten Bahçeli, ancak hiçbir şekilde tek tipleştirici ve aynılaştırıcı bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Türk milletini, temelsiz ve amaçsız tartışmalara, sadece bulundukları yerleri sağlamlaştırmak ve pozisyonlarını kuvvetlendirmek için kısır çekişmelere çekenlerin asla iyi niyetli olmadığını söyleyen Bahçeli, eski bir grup toplantısında yaptığı konuşmaya atıf yaparak partisinin bu konudaki bakışını şöyle ifade etti:

"Bedeli kanla ödenerek Büyük Atatürk'ün önderliğinde kurulmuş Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara iki önemli tepe üzerinde sembolleşmiştir. Bunlardan biri devletimizi kuran ve milletimizi kurtaran aziz Atatürk'ün naşının bulunduğu Anıtkabir'i barındıran Anıttepe, diğeri ise inanç hürriyetimizin ve manevi değerlerimizin sembolü olan bir mabedi barındıran Kocatepe'dir. MHP, kimseyi asla bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadan, her ikisini de en yüksek seviyede benimseyen ve temsil eden, bu değerler arasındaki rabıta ve bağın kopartılmasına asla izin vermeyen duruşu ile "Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir hattır."

Bu konularda ilginizi çekebilir