Bahçeli: MGK'da alınan karar doğru, desteğimiz tam

MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye için ateşkes çağrısının son derece yerinde olduğunu söyledi. Bahçeli ayrıca, "20 Eylül'de toplanan MGK'da alınan kararlar son derece yerindedir, doğrudur, desteğimiz tamdır" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da "Kadınlar Güçlensin Türkiye Büyüsün" temalı MHP Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısında konuştu.

İdlib mutabakatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "20 Eylül'de toplanan MGK'da alınan kararlar son derece yerindedir, doğrudur, desteğimiz tamdır. İdlib krizinin çözümü için katil Esad'la görüşülmesinin zorunlu olduğunu söyleyenler akıllarını başlarına almalıdır. Terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye'yi eli kana bulaşmış bir katille aynı masaya oturtmak heves ve densizliği, eğer ihanet ve işbirlikçilik değilse kesinlikle gafilliktir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "ABD'nin Suriye'de siyasi istikrar diye bir derdi yoktur. ABD'nin amacı kaostur, krizdir, siyasi buhrandır. ABD'nin kurnazlığı hiçbir fayda etmeyecektir. Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarla teröristleri etkisiz hale getirmesi memnuniyet vericidir." şeklinde konuştu. Bahçeli ayrıca Rusya ile sağlanan Soçi mutabakatının ülke ve bölge için memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Erdoğan'ın ateşkes çağrısı son derece önemlidir." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir