Bahçeli, Öcalan kararını yorumladı

MHP lideri Bahçeli, AİHM'in Öcalan kararını "İktidarın bu konuda çok hassas durmasında fayda var, çünkü sonuçları Türkiye için felakete gider" şeklinde yorumladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM'in Abdullah Öcalan kararına ilişkin, "Konu çok nazik bir konudur, incelenmesi gerekir. İktidarın bu konuda çok hassas durmasında fayda var, çünkü sonuçları Türkiye için felakete gider" dedi.

Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'dan Giresun'a hareketinden önce, konakladığı otelde gazetecilerin "AİHM'nin Abdullah Öcalan hakkında verdiği karara ilişkin" sorularını yanıtladı.

Konuyu henüz incelemediklerini ifade eden Bahçeli, "Konuyu incelemiş değiliz, basında yer aldığı şekliyle bilgi sahibiyiz. Konu çok nazik bir konudur, incelenmesi gerekir. İktidarın bu konuda çok hassas durmasında fayda var, çünkü sonuçları Türkiye için felakete gider. Türkiye'nin bu günde bunu kaldıracak hali yoktur" diye konuştu.

Bahçeli, "Karar, İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'a ev hapsi yolunu açar mı" yönündeki soru üzerine de "Zannediyorum Oslo, Kandil arasındaki müzakere sürecinin aşama aşama hayata geçirilmesidir. Bu onlardan bir tanesidir. Zaten geçmişten beri de ifade edilen bir konudur ama bugünkü siyasi iktidar bu konuyu nasıl hayata geçirecek, onu yakinen takip etmek lazım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir