Bahçeli operasyonu savundu

MHP lideri Bahçeli, kanun dışı yollardan sınırlardan içeri girenlerin tehdit olarak görülmesi durumunda devletin gereğini yapması gerektiğini, Uludere'deki son olayda da bunun yapıldığını savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde meydana gelen olaya ilişkin, "Yüzde bir bile ihtimal olsa sınırlarımızdan kanun dışı yollardan girenlerin bir tek Mehmetçiğe, bir tek vatandaşımıza zarar vereceği hesap ediliyorsa ve bu bir tehdit olarak görülüyorsa devlet derhal gereğini yapmalıdır ve bu son olayda da yapmıştır" dedi.
Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terörist geçiş güzergahı olarak belirlenen bir sınır noktasında, havadan düzenlenen operasyon neticesinde sivillerin hayatını kaybetmesinin birçok kuşku ve muammayı da gündeme getirdiğini söyledi. Bahçeli, "Yapılan cenaze törenlerinin PKK şovuna çevrilmesi, örgüt paçavralarının tabutları üzerine serilmesi esasen olayın arkasındaki sisli yanları da kısmen netleştirmiştir" diye konuştu.
Bahçeli, Uludere sınır bölgesinde ölenlerin, bu kadar büyük grup halinde terör örgütü PKK'nın etkin olduğu alanda güven içerisinde kaçakçılık yapmalarının akıllara iki konuyu getirdiğini belirterek, "Bunlar kendilerine dokunulmayacağını ihsas eden bir garanti almışlar ya da terör örgütünün yeni bir oyunu dahilinde tuzağa çekilip, öldürülme ihtimaliyle yüz yüze bırakılmışlardır. Yüzde bir bile ihtimal olsa sınırlarımızdan kanun dışı yollardan girenlerin bir tek Mehmetçiğe, bir tek vatandaşımıza zarar vereceği hesap ediliyorsa ve bu bir tehdit olarak görülüyorsa devlet derhal gereğini yapmalıdır ve bu son olayda da yapmıştır" şeklinde konuştu.
Bahçeli, Türkiye'nin mutlaka kendine avantaj sağlayacak arazi derinliğine sahip olacağı yerden itibaren bir an önce güvenlik kuşağı oluşturması gerektiğini söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir