Bahçeli: Şimdi de bir başka açılımın peşindeler

MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan'ın Büyükada temaslarını eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Demoktraik açlılım konusunda iktidara kapılarının kapalı olduğunu her fırsatta dile getiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu kez de Başbakan'ın Büyükada ziyaretini eleştirdi.

Bahçeli, son günlerdeki bazı açılımların da gözden kaçırılmaması gerektiğini, önce "Kürt açılımı" diye yanlış bir tanım kullanıldığını, sonra demokratik açılıma dönüştürüldüğünü ancak özünün korunarak milletin aldatılmayla çalışıldığını savundu.

MHP Lideri Bahçeli, şöyle konuştu:

"Şimdi de Büyükada'da bazı çevrelerle görüşerek Ruhban Okulu vesaire üzerinde bir başka açılımın peşindeler. Hele hele ekümenlik adı altında kendisini kabul ettirmek isteyen bir patrikhanenin başı, Sayın Başbakan'a verdiği 88 maddelik 15 sayfalık raporda Yassıada'da ve İmralı'da üniversite kurulmasını istiyormuş. Yassıada ve İmralı'da neyin üniversitesini kuracaksınız? Türkiye'yi bölmenin üniversitesinin temelini mi atmak istiyorsunuz? Tüm bunlara baktığınızda Türkiye çok sinsi oyunlarla karşı karşıyadır."

"Bu açılıma katkı sağlayamayız"

Devlet Bahçeli, AB dayatmaları, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi adı altındaki plandaki beklentileri, PKK'nın talepleri, "AK Parti içinde PKK yandaşı olmaya doğru ilerleyen sözde 74 milletvekilinden bazılarının" bazı toplantılarda yaptığı konuşmalar ve son olarak demokratik açılımdaki istekleri yan yana konulduğunda şaşırtıcı bir benzerlik görüldüğünü ileri sürdü.

"Bu talepler paketi Türkiye'yi bölmeye yöneliktir. Onun için bu açılımı MHP olarak kabul edemeyiz, bu açılıma bizden katkı bekleyenlere katkı sağlayamayız. Türkiye'yi bölmeye götüren bu felaketin görüşmelerini kabul edemeyiz. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden yanayız" diyen Bahçeli, bazı köşe yazarlarının açılım paketine içinde ne olduğunu bilmeden karşı çıktıklarını söyleyerek kendilerini suçladığını ifade etti.

Açılımın ne olduğunu gayret göstererek öğrenmeye gerek olmadığını, söz konusu yazarların 25 yıldır yazdıklarıyla açılım arasında fark olmadığını öne süren Bahçeli, şöyle konuştu:

"9 Eylülde İzmir'in ortaya koyduğu milli duruşu hatırlayarak İzmir'den sesleniyorum. Bu ülkenin parçalanmasına MHP olarak rıza gösteremeyiz. Bunu tüm Türkçe konuşan kardeşlerimize iyi anlatmalıyız. PKK, Kürtçe konuşan kardeşlerimizin örgütü değildir. Terör baskısıyla Kürtçe konuşan kardeşlerimizi ya pasifize ediyorlar ya da evlatlarını çalıp dağa çıkarıyorlar. Kürtçe konuşan kardeşlerimizi bir akşam evinize misafir edin, samimi olarak konuşun. Onlar da ayrılmak istemiyor, parçalanmayı kabul etmiyor, birlikte yaşamayı ama daha mükemmel yaşamayı, aşı, işi olan insanlar olarak yaşamayı istiyorlar."