Bahçeli: Sonuç çıkmazsa kaos istemeyiz

Devlet Bahçeli, "Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmazsa kaos istemeyiz, şartlarımız kabul görmezse erken seçime gidilebilir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması durumunda kaos ve kriz arzulamadıklarını, parti olarak şartlarının kabul görmemesi durumunda erken seçime gidileceğini söyledi.

Bahçeli, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada koalisyon sürecini değerlendirirken, "Zemini güçlü bir koalisyon düşünüyorlarsa, AKP-CHP-HDP kurabilir. Biz etnik temelli bölücülük faaliyetiyle kurulmuş bir örgütün siyasi uzantısını her daim yok farz etmişizdir. Koalisyon çıkarsa biz ana muhalefet olarak görevimize hazırız. Bunlar olmazsa Türkiye'de bir kaos yaratılmasını istemeyiz. Türkiye'de güveni temin edebilecek şartlarımız ortaya koyarız. Bunu kabul edebilirlerse bir adım atma imkanı doğabilir. Aksi taktirde erken seçime gidilir" dedi.

Pazar günü yapılan seçimde 550 sandalyeli TBMM'de AKP yüzde 40.87 oyla 258 milletvekili çıkarırken, CHP 132, MHP 80 ve HDP 80 sandalye kazandı. Hükümet kurmak için Meclis'te en az 276 sandalye gerekiyor. 2011 seçimlerinde yüzde 49.83 oyla 326 milletvekili çıkaran AKP 2002 yılından bu yana aralıksız olarak
tek başına iktidardaydı. Pazar günkü seçim sonuçlarının ardından Türkiye'de 13 yılın ardından koalisyon senaryoları gündeme geldi.

Yeni seçilen milletvekillerinin yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirmesi ve koalisyon görüşmelerinin resmen başlaması bekleniyor.
              
Erdoğan Köşk'e dönsün

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesini de öneren Bahçeli, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.
              
Bahçeli, "Cumhurbaşkanı seçiminin yenilenmesinden başlar demokratik açılım. Seçimin kaybedeni Erdoğan'dır. Gecenin bir yarısı getirilen torba yasalarla, bir sürü soygun olayları var. Bunların not defterini açmak isteriz" diye konuştu.
              
Bahçeli, Erdoğan'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan çıkıp, cumhurbaşkanlarının eski makamı olan ve şu anda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kullanılan Çankaya Köşkü'ne gelmesi gerektiğini de söyledi.