Bahçeli yerel seçimlerin önemine dikkat çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye 3 seçimin yapılacağı bir seçim sürecine giriyor. Bunların ilki de yerel seçimler olacak. Türkiye’nin şekillenmesinde mahalli seçimlerin rolü büyük olacak” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye 3 seçimin yapılacağı bir seçim sürecine giriyor. Bunların ilki de yerel seçimler olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin şekillenmesinde mahalli seçimlerin rolü büyük olacak” dedi. 

Bahçeli, Kayseri'nin Felahiye ilçe meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin ülkenin çok kritik bir süreçten geçtiği dönemde yapıldığını belirterek, bu yüzden bütün siyasi partilerin bu seçime önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Ülkede 11 yıllık AK Parti hükümetinin uyguladığı sosyal ve ekonomik politikaların başarılı olmadığını öne süren Bahçeli, "Birçok sorun çözümsüzlüğe terk edilmiştir. Bu sorunların en başında da işsizlik var. Türkiye 3 seçimin yapılacağı bir seçim sürecine giriyor. Bunların ilki de yerel seçimler olacak. Dolayısıyla Türkiye’nin şekillenmesinde mahalli seçimlerin rolü büyük olacak. Hangi partiden olursak olalım mutlaka ilk defa oy kullanacak evlatlarımızı da yanımıza alarak sandığa gitmeliyiz. Oylarımızı iyi değerlendirerek, vicdanımızın süzgecinden geçirerek kullanmalıyız. Daha sonra da sandık başında oylarımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu. 

Bahçeli, Özvatan ilçesindeki konuşmasında ise Türkiye’nin karmaşaya sürüklenmek istendiğini vurgulayarak, "Huzur içerisinde birlikte yaşayabileceğimiz bir zeminin oluşmasında yarar var diye düşünüyoruz. Her an her şart altında ajan provokatörler Türkiye’yi karıştırabilir. Bunlara karşı sabırlı olmalıyız. Bunlara aldanmamalıyız. Türkiye’yi huzur ve güven içerisinde ileriye taşımalıyız. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız” dedi.

Seçimlerden sonra PKK’nın özerklik ilan edeceğini öne süren Bahçeli, “Türkiye’nin bugünkü siyasi şartlarında bir gerilim var, çatışma var, cepheleşme var. Seçime kısa bir süre kala bu gerilimin artma ihtimali de var. Türkiye’de etnik ve mezhep temelli bir ayrışma var. Şu an ülkemiz bölünmenin eşiğinde. PKK 30 Mart seçimlerinden sonra  2014 yılını özerklik yılı olarak ilan edeceğini söylüyor. Bunlarında getirdiği çok yönlü sıkıntılar olacak. Böyle bir dönemde herkesin yanlışa yanlış demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir