Bahçeli'den 'Dersim' çıkışı

MHP lideri Bahçeli, 'Dersim İsyanı'na katılanların PKK'dan, KCK'dan hiçbir farkı olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dersim" ile ilgili tartışmalara katılarak "İster vicdanen, ister ahlaken, isterse de hukuken değerlendirilsin, Tunceli'deki tahrikler, Türk milletinin huzuruna, bağımsızlığına ve taşıdığı ruha hakarettir ve bunun için de isyanın başı hamdolsun ezilmiştir" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Dersim" ile ilgili tartışmaların, yapılan yorumların, gündeme taşınan belgelerin Türkiye'de ana gündem maddelerinden birisi haline geldiğini hatırlattı.

"Batı'nın kışkırtmalarına kucak açanların, yabancılara aman dileyerek yardım talebinde bulunanların, Tunceli'yi özerk ve dokunulmaz bir yer haline getirme aymazlığına soyunanların bugünlerde alkışlanması hazin olduğu kadar da utanç vericidir" ifadesini kullanan Devlet Bahçeli, "Tuncelili vatandaşlarımı ve Alevi kardeşlerimi bütün bu aşağılık sürecin dışında tuttuğumuzu ifade etmeliyim. Onların pırlanta gibi geçmişlerini, isyanla bağdaştırmaya çalışmanın büyük bir densizlik ve ahlaksızlık olduğunu duyurmak isterim" diye konuştu.

"PKK'dan hiçbir farkı yoktur"

"AKP, CHP ve yanlarında saf tutmuş Cumhuriyet karşıtlarının, isyancıların çetelesini tutup haklarını savunurken, Dersim isyanına giden süreci kasıtlı bir şekilde görmezden geldiklerini" öne süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İster vicdanen, ister ahlaken, isterse de hukuken değerlendirilsin Tunceli'deki tahrikler, Türk milletinin huzuruna, bağımsızlığına ve taşıdığı ruha hakarettir ve bunun için de isyanın başı hamdolsun ezilmiştir. Buradan hareketle havaalanı isimlerinin değiştirilme tekliflerini ve Mustafa Kemal Atatürk'e kadar dayanan ithamları şiddetle ret ve telin ediyoruz. Dersim isyanı, hükümeti devirme, yeni kurulan Cumhuriyeti yıkma ve ülkeyi parçalama sürecinin ara bir aşamasıdır ve doğru olarak da dönemin devlet yöneticileri, Türk milletinin kendilerine yüklediği sorumluluğun gereğini yapmışlardır. Dersim isyanına karışanların, Mehmetçiğin kanına girenlerin bugünkü PKK'dan, bölücü KCK'dan hiçbir farkı yoktur."

"Tarih Şurası toplansın"

"Dersim" tartışmalarına ilişkin "acil olarak" Tarih Şurası toplanması çağrısında bulunan Bahçeli, Genelkurmay arşivi, TBMM tutanakları, Cumhuriyet arşivi olmak üzere bilgi ve belge edinecekleri tüm kapıların açılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün İngiltere ziyareti

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı gül'ün İngiltere ziyaretine de değinen Bahçeli, bu ziyaretin millete hangi kazanımları sağladığı ve ne gibi faydalar getireceğinin belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sayın Gül'ün, Birleşik Krallık Başbakanı'nın ayağına kadar gitmesi ve makamında onu ziyaret etmesi doğru ve sineye çekeceğimiz bir gelişme değildir. Türk devletini temsil eden Sayın Gül'ün bu tercihi, milletimizin saygınlığı ve devletimizin itibarı açısından yaralayıcıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir